Nick:
Heslo:
Registrace
Osoba Jiří Korn - Herec , Zpěvák , Mluví , Dabing , Choreograf , Účinkuje , Scenárista
Jméno osoby Jiří Korn
Ročník narození:1949
Hlavní stránka
Fotografie
Filmy

Osoba Jiří Korn - Herec , Zpěvák , Mluví , Dabing , Choreograf , Účinkuje , Scenárista
zpevak:
(znám jako ): Jiří Korn
Jméno:
Jiří
Rodné přijmení:
Korn
obrázek:
Narozen roku:
Národnost:
Česká (cze)
Narozen:
Česko
Přidáno dne:
21.02.2011, 16:40:47
Upravené dne:
21.02.2011, 16:40:47
Narození:
místo narození
Úmrtí:
Info

Info
Info

Jiří Korn vystudoval Střední všeobecně vzdělávací školu. Hudební kariéru zahájil v šedesátých letech dvacátého století ve skupině Rebels, se kterou vydal album Šípková Růženka a pokračovala v sedmdesátých letech v rámci skupiny Olympic. Poté zahájil svou sólovou kariéru. V osmdesátých letech své písně spojil s úspěšným televizním cyklem MOŽNÁ PŘIJDE I KOUZELNÍK a v devadesátých letech došlo k proměně jeho kariéry v taneční a kritiky i více oceňovanou hudbu. Stal se členem vokálního kvarteta 4TET.
Ve filmu debutoval v roce 1975 Novákovým dramatickým snímkem NA KONCI SVĚTA, kde si zahrál vojína Krutského a ve stejném roce si zahrál v hudební komedii LETNÍ ROMANCE režiséra Ladislava Rychmana. O dva roky později ho režisér Bořivoj Zeman obsadil do slavné pohádky HONZA MÁLEM KRÁLEM, kde ztvárnil postavu "hloupého" Honzu. V drobné roli se objevil v komedii MILUJI TĚ.
V osmdesátých letech následovalo několik vedlejších rolí, například ve filmech: TRHÁK kde se nám představil jako pilot a zároveň nápadník Kalinovy dcery, v komedii ANDĚL S ÏÁBLEM V TĚLE byl obsazen do role zpěváka a konferenciéra Artura nebo v komedii ANDĚL SVÁDÍ ÏÁBLA, kde rovněž vytvářel choreografie si odehrál postavu jako v předchozím díle. V dalších následujících letech si zahrál v komedii BRAK kde ztvárnil postavu zabijáka, v hudební komedii KVASKA nejen zpíval, ale také hrál postavu Michala, v dramatu NEBE, PEKLO......ZEM se objevil jako choreograf Rodriguez, v komedii 2BOBULE jsme ho mohli vidět v roli pana Tichého, v kriminálním filmu HRANAŘI se zjevil v roli pana Holého a v psychologickém dramatu KLUCI Z HOR si ho můžeme pamatovat jako ředitele psychiatrie. Představil se nám také v koprodukčním snímku BATHORY režiséra Juraje Jakubiska.
Jiří Korn byl ženatý, jeho manželkou byla Kateřina Kornová, která je česká herečka, modelka, moderátorka a podnikatelka (vlastní kadeřnický salón). Spolu mají dceru Kristýnu a syna Filipa. Kristýna vystudovala tanec na konzervatoři a stala se členkou souboru baletu Národního divadla. Filipovi byla bohužel půl roku po narození diagnostikována mozková obrna a autismus.
Marcela Kopplová (c) 2021

další profese:
Role v seriálech:

Postava
seriál
Nárození
Dílů
1
1




Jmeno Příjmení * nar. : *
Sezmam další osob daného ročníku je omezena na 100 záznamu.! celý naleznete :

Ženy ==>>

Přečteno: 121 krát
vygenerovano za: 0.5375 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)