Nick:
Heslo:
Registrace
Osoba Tomáš Houška - Režisér, Scenárista , Autor námětu, Producent
Jméno osoby Tomáš Houška
Ročník narození:1964
Hlavní stránka
Fotografie
Filmy

Osoba Tomáš Houška - Režisér, Scenárista , Autor námětu, Producent
reziser:
(znám jako ): Tomáš Houška
Jméno:
Tomáš
Rodné přijmení:
Houška
obrázek:
Narozen roku:
Národnost:
Česká (cze)
Narozen:
Česko
Přidáno dne:
21.07.2013, 15:53:47
Upravené dne:
21.07.2013, 15:53:47
Narození:
místo narození
Úmrtí:
Info

Pùvodně psycholog a pedagog, spoluzakladatel tří soukromých škol, v devadesátých letech ředitel dvou z nich (Osmileté gymnázium Buïánka - dnes Mensa, Lauderovy školy v Praze), propagátor inovací ve vzdělávání, autor několika odborných publikací o pedagogice a psychologii učení a také desítek popularizačních článkù (Lidové noviny, dnes častěji blog Lidových novin, Reflex...). V současné době se mu z této oblasti zbylo to, že se podílí se na filmových táborech pro děti pořádných kinem Aero (Aertěk) a seminářích pro učitele.

Jako hudebník prošel několika nekonformními formacemi, v nichž skládal, zpíval, hrál na kytary, loutny, rùzné středověké nástroje. Léta studuje středověkou hudbu a středověký zpěv, jeho techniku a intonaci. Milovník trubadúrské poezie a francouzské ars nova (Machaut, Dufay...) Jeho projekty se tedy ne náhodou pohybují na hranicích středověku a elektroniky. Možná to trochu ozřejmí, proč v Labyrintu zazní Silent Stream of Godless Elegy a hrají právě úpravu Dufayovy písně.

Trubadúři a svět okcidentu je mu natolik blízký, že občasně provádí skupinky nekonformních milovníkù středověké romantiky po katarských hradech a megalitických stavbách v předhùří Pyrenejí, kde se cítí napùl doma. Je autorem několika beletristických titulù, ke kterým si kromě textu zhusta vymýšlel i pseudonymy. Podle své knížky Graffiti rules později napsal scénář filmu GYMPL, což autora přimělo k tomu věnovat se filmu naplno. Graffiti (Gympl) jsou z velké míry autobiografické příběhy, byť notně posunuté a stylizované.

LABYRINT je žánrový příběh, temný s mystikou koketující thriler, ve kterém si autor pohrával s mystikou podzemních chodeb pro Prahou, ale také s psychikou lidí, kteří se dostanou do stresové situace, a relativitou světa. BLOOD AGE je crazy komediální atak žánru postapokalyptického sci-fi, čeká na dokončení, které se zatím protahuje pro nedostatek financí.

MATURITA je komedie pohybující se často za hranou crazy roviny. Co se stane, když se Martin vsadí se spolužáky, že hackne ministerský server a stáhne zadání státních maturit? Partička studentù se po svém vypořádáváí se školou, se svými učiteli, i se stupidními úředníky nebo místními politiky. Filmem se prùběžně prolínají nejdivočejší fantazie hlavních hrdinù. Je to film, kde nikdo neřeší problémy s identitou ani orientací, není tu ani jeden bývalý estébák nebo nácek. Jenom parta maturantù, která chce odmaturovat bez zbytečného učení.

Zdroj: Tomáš Houška

Info
další profese:
Role v seriálech:
V současné době není v db žádný záznam o účinkování v seriálu zkuste záložku FILMY v horní liště profilu
Jmeno Příjmení * nar. : *
Sezmam další osob daného ročníku je omezena na 100 záznamu.! celý naleznete :
Přečteno: 52 krát
vygenerovano za: 0.0935 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)