Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (org./cz) Rote Rosen - Blaue Adria / Divoch
rok natočení:1937
film: Rote Rosen - Blaue Adria / Divoch (1937)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
85 min.
přidal
admin
film přidaný
29.04.2015, 18:00:03

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Melodrama
info zde :

Obsah filmu:

Majetný šéf autotováren Mirko Rolín je znuděný rozmařilým životem a rozhodne se strávit dovolenou sám, daleko od společnosti svých pražských přátel. S kamarádem Theodorem dokonce uzavře sázku, že se měsíc obejde bez pohodlí i polibku ženy. Vydá se pěšky do Dubrovníku, kde se seznámí s Vlastou, dcerou pražského majitele vinic, která zde tráví léto. Náhodou totiž požádal v jejich sídle o nocleh a posléze přijal i zaměstnání řidiče a sluhy. Otec chystá pro Vlastu překvapení v podobě ženicha, jímž je Mirkův přítel Theodor. Ten o Vlastu nemá zájem, nebo je zasnouben s herečkou Rosou Valetti. Ani Vlasta není Theodorem nadšená, daleko víc se jí líbí Mirko. Rosa, která přijela za Theodorem do Dubrovníku, odhalí Vlastě tajemství sázky. Vlasta chce Mirka chvíli potrápit a předstírá proto zájem o Theodora. Mirko nakonec dívku políbí, a tak sázku prohraje.
================================================================

Mirko Rolín, rich owner of a car factory, is bored by his dissolute life and decides to spend his holidays alone, a long way from his Prague friends. He even bets his friend Theodor that he will go a month without home comforts and without kissing a woman. He sets out on foot for Dubrovník. There he meets Vlasta, the daughter of a Prague vineyard owner who is spending her summer there. He happens to request that he stay there the night and he ends up taking a job there as chauffeur and servant. Vlasta's father has prepared a surprise for her in the form of a potential bridegroom, who is no other than Mirko's friend Theodor. He, however, is already engaged to the actress Rosa Valetti. Rosa, alias Růžena, goes to visit him in Dubrovník, posing as Vlasta's companion. Vlasta is attracted to Mirko. Rosa tells her all about the bet. Vlasta then pretends to have a liking for Theodor, just to tease Mirko. Mirko finally kisses her - and thus loses the bet.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
hudba k písni


Film je v jazycích..
Němčina (1937)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1937)
Formát obrazu
CDS 35mm (1937)

Název
Režie
Přečteno: 439 krát
vygenerovano za: 0.2763 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)