Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Labakan
rok natočení:1956
film: Labakan / Labakan (1956)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Barevný
délka filmu
75 min.
přidal
geron
film přidaný
24.02.2012, 10:28:01

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Pohádka
info zde :
fantasy
Fantasie
info zde :

Obsah filmu:

Sultán Saud a sultánka Zoraida dají svého syna Omara na vychování do ciziny, nebo mu podle proroctví do jeho jedenadvacátého roku hrozí ve vlasti smrtelné nebezpečí. Po této době se Omar vrací domů, kde ho nikdo nezná. Totožnost má prokázat rodinnou dýkou. Před cílem je jeho průvod přepaden, unikne jen Omar. Ve městě se zatím připravuje Omarovo přivítání, u mistra Mustafy došívá Labakan oděv pro prince. Labakan touží po vznešeném a bohatém životě. Ukradne proto v noci princovy šaty a v přestrojení uteče z města. Na pobřeží se setká s Omarem, kterému vezme koně a dýku, aby se za něj mohl v paláci vydávat. Pravého prince prohlásí za bláznivého krejčíka a sultán dá Omara odvést do vězení. Omarova matka však nevěří, že Labakan je její syn. Na její prosbu podrobí sultán oba mladé muže zkoušce, ale výsledek je nepřesvědčivý. Teprve dvě skříňky víly Adolzaidy vyjeví pravdu. Labakan se bojí trestu, ale vtom se probudí. Vyléčen z pohrdání obyčejným životem se vydá s přáteli a milující Fatmou do rozjásaného města, vítajícího prince Omara.

================================================================

Sultan Saaud and Sultana Zoraida send their son Omar to study abroad since, according to a prophesy, by the time he is twenty-one, mortal danger will threaten him in his native country. The years pass and Omar returns home where no-one recognizes him. His identity is to be proven with the family dagger which he has kept all this time. His entourage is attacked just before they reach their destination; only Omar escapes. Meanwhile the city is preparing to welcome Omar home; in the master Mustafa's workshop, Labakan is finishing the festive attire designed for the Prince Omar. Labakan yearns for a noble and wealthy life; he steals the prince's clothes during the night and flees the city in disguise. He encounters Omar on the seashore and takes his horse and dagger, intending to pass himself off as the prince when he arrives at the palace. He declares the real prince a poor, mad tailor and the sultan has Omar thrown in prison. Omar's mother, however, does not believe that Labakan is her son. At her insistence the sultan sets both men a task but the result is not convincing. Two little caskets from the fairy Adolzaida finally speak the truth. Labakan is afraid of the punishment he is to receive - at that moment he wakes up.
================================================================


obsazení:
Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
mistr krejčí Mustafa
rybář



Film je v jazycích..
Čeština (1956)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1956)
Formát obrazu
CDS 35mm (1956)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1956
Distributor
Československo
Kino

1956
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 727 krát
vygenerovano za: 0.0721 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)