Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Zlaté srdéčko
rok natočení:1916
film: Zlaté srdéčko / Zlaté srdéčko (1916)
Základní info k filmu
typ filmu: Krátky film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
? min.
přidal
admin
film přidaný
19.05.2012, 21:14:01

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Pan rada Pimpermann zakoupí pro svoji ženu v klenotnictví zlaté srdíčko a pochlubí se dárkem v úřadu. Nevšimne si, že mu srdíčko upadne na zem, a doma ho marně hledá. Pošle sluhu, aby se porozhlédl v kanceláři. Mezitím šperk najde adjunkt Petřina. Pimpermann se svěří se ztrátou dceři Bábince, která jde do klenotnictví koupit nové srdíčko. Sluha se vrací s prázdnou a pan rada se tedy vypraví hledat sám. Jeho žena se zatím za úplatek od sluhy dozví, kam a proč rada odešel, a u zlatníka koupí další srdíčko. Do bytu radových přijde adjunkt s nálezem. Paní radová ho přistihne při polibku s Bábinkou. Když se pan rada vrátí, dá mu žena zakoupené srdíčko s tím, že ho našla v předsíni. Druhé dostane paní radová od Bábinky a třetí, to pravé, od adjunkta. Tři dvojice se šastně objímají: paní radová s manželem, adjunkt s Bábinkou a sluha s panskou Mínou.

================================================================

Councillor Pimpermann buys a little gold heart from a jeweller's shop for his wife and he boasts about his gift in the office. However, he doesn't notice that the little heart has fallen on the floor and he looks in vain for it at home. He sends his servant to have a look round the office. Meanwhile the heart has been found by the clerk Petřina. Pimperman confides in his daughter Bábinka about the loss who goes to the jeweller's to buy another gold heart. The servant returns empty-handed and the councillor goes off to search for it himself. For a small bribe, the wife finds out where and why her husband has left the house and she goes off to the shop to buy yet another one. Then the clerk arrives bearing the original lost heart. The councillor's wife catches him in an embrace with Bábinka. When the councillor returns his wife gives him the little heart she had bought saying that she had found it in the hall. The wife then receives a second heart from Bábinka and a third one from the clerk. The film ends with the happy embrace of three couples: the councillor and his wife, the clerk and Bábinka and the servant and the chamber-maid Mína.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Námět
Kameraman
Scénarista

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
panská Mína
dcera radových Bábinka
radova manželka Frony
rada Pimpermann

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
sluha Franc
muž s novinami
intervent u úřadu
květinářka
úředník#2
úředník#1
adjunkt Petřina
restauratér


Epizodní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
dáma s dětmi na Petříně
silueta ženy na Kampě


Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1916
Distributor
Československo
Kino

1916
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 598 krát
vygenerovano za: 0.2089 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)