Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Otrávené světlo
rok natočení:1921
film: Otrávené světlo / Otrávené světlo (1921)
Základní info k filmu
typ filmu: film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
61 min.
přidal
admin
film přidaný
31.12.2012, 00:08:39

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Crime
Kriminální
info zde :

Obsah filmu:

Profesor Grant podepíše smlouvu s dr. Selínem o prodeji svého vynálezu studeného světla, avšak plány vynálezu zůstanou uschovány v Grantově bytě. Jednání tajně vyslechne iluzionista Durk, který se chce vynálezu zmocnit. Po několika dnech je Selín nalezen mrtev a jeho přítel ing. Bell upozorní policii na žárovku naplněnou jedovatým plynem. Durk vystupuje na oslavě narozenin Grantovy dcery Anny a zmocní se plánů vynálezu. Podle zanechaného otisku ruky policie zjistí Durkovu totožnost, i když podle jejích záznamů má být Durk ve vězení. Ukáže se však, že Durk za pomoci dozorce Karbana uprchl a nastrčil místo sebe slabomyslného bratra. Durk unese Granta, aby mohl realizovat své zločinné plány. Bell pokračuje v pátrání spolu s Anny, střetne se s Durkem, a je přemožen. Durk ho zavře do místnosti s jedovatou žárovkou. V poslední chvíli osvobodí Bella Karban, který se Durkovi vzepře. Bell s Anny a policií pak Durka pronásledují a Bell získá nejen Grantovy plány, ale i jeho dceru.

================================================================

Professor Grant signs a contract with Dr Selín on the sale of his invention of cold light, however, the plans of the invention remain hidden in Grant's flat. The illusionist Durk eavesdrops on the negotiations - he wants to get the plans for himself. A few days later Selín is found murdered and his friend, engineer Bell, draws the police's attention to a lightbulb filled with poisoned gas. Durk makes an appearance during the celebrations of Grant's daughter's birthday and steals the plans. The police discover Durk's identity from the fingerprints he has left behind although, according to their records, Durk is already supposed to be in prison. It turns out that he has escaped with the help of guard Karban and put his weak-willed brother in his place. Durk kidnaps Grant in order that the latter can bring his plans to fruition. Bell continues the search with Anny, he meets with Durk who overwhelms him in a fight. Durk locks him into a room with the poisonous lightbulb. Karban saves Bell just in time after a struggle with Durk. Bell and Anny follow Durk with the police and finally Bell not only gains Grant plans, but also his daughter.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Režie
Námět
Námět
Kameraman
Scénarista
Scénarista
Architekt

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Durkův pomocník Martin Bálek
Grantova dcera Anny
baron Evans Margus
Durkův společník Ferdinand Karban

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
sluha
detektiv
host na seanci u Granta#1
sluha Jan
ing.Milan Bell
host na seanci u Granta#2



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Název
Režie
Přečteno: 157 krát
vygenerovano za: 0.0674 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)