Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Parta hic
rok natočení:1976
film: Parta hic / Parta hic (1976)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Barevný
délka filmu
94 min.
přidal
admin
film přidaný
22.06.2019, 17:59:29

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Inženýr Laciga odjíždí pracovně na dva měsíce do Polska. Snoubenka Alice se právě kvůli němu stěhuje do Ostravy, kde přijala místo závodní lékařky na dole. Zpráva o odložené svatbě ji rozzlobí, zvláště když dvě minuty po jejím příjezdu Laciga odjíždí. Energická mladá žena se nastěhuje do svobodárny a ze msty úmyslně blokuje koupelnu desítkám svých spolubydlících, jimiž jsou výhradně muži. Předseda ZV ROH Janeček a ředitel dolu Kodet chtějí jinak velmi schopnou lékařku nasměrovat místo pomsty na mužích k důležitému úkolu. Alice má vyzkoušet na vzorku horníků účinky pravidelného pití mléka jako kalciové bariéry proti silikóze.
I když mnozí horníci mléko pijí, činí tak tajně, je to považováno za slabost. Janeček pro výzkum vybere pracovně nejméně úspěšnou skupinu zvanou Parta hic - práce nic. Snaží se je přemluvit jednotlivě, pro jejich ženy uspořádá koncert slavného zpěváka, jenž vychvaluje mléko. Parta se pod vedením nového předáka zvaného Krasin velmi zlepšila, ale mléko odmítnou.
Až když potřebují společenskou záruku pro oblíbeného kolegu Kubíka, jehož hledá Kriminální ústředna, s experimentem souhlasí. Poté jim Janeček prozradí, že je Kubík hledán jako zachránce života dvou dětí. Alici pošle ředitel na půl roku služebně do Polska. Laciga se právě vrací domů. Takže snoubenci se na nádraží znovu jen minou.
================================================================

Engineer Laciga is going away on a two-month work trip to Poland. His fiancée Alice is moving to Ostrava, where she has taken a job as a works doctor at a mine just to be with him. The news that the wedding will be delayed infuriates her, especially when Laciga leaves two minutes after her arrival. The energetic young woman moves into the hostel for single people and in revenge she deliberately blocks the bathroom for dozens of her fellow residents, all men. The chairman of the Factory Committee of the Revolutionary Trade Union Janeček and the mine director Kodet want to steer the otherwise very able doctor away from revenge and set her an important task.
Alice is to test out the effects of regular drinking of milk as a calcium barrier against silicosis on a sample of miners. Although many miners drink milk, they do it secretly, because it is considered a sign of weakness. For the research, Janeček chooses the least successful group known as the Hic Team - Skivers' Dream. He tries to persuade them individually, and for their wives he organizes a concert by a famous singer who praises milk. Under a new foreman called Krasin the team improves greatly at work, but they refuse milk.
Only when they need a social guarantee for their popular colleague Kubík, who they hear is being sought by the police, do they agree to the experiment. Afterwards Janeček tells them that the reason the police are looking for Kubík is that he has saved the lives of two children. The director sends Alice on a six-month work trip to Poland, but Laciga is just coming home. So the betrothed pair once again just miss each other at the station.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
zpívá
zpívá
zpívá
zpívá
zpívá
zpívá
zpívá
zpívá
Zpěvák(čka)

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
horník Jan Kubík
horník Václav Justa
Rudla Janeček
horník Kynkal
horník Mašín zvaný Čistědonaha
Hnízdo zvaný Primář
závodní lékařka MUDr. Alice Váňová
Ota Chochola zvaný Krasin
horník Franta Fousek

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Ing. Mirek Laciga
Mašínová
horník#1
Marie Fousková
předák Srdínko
brigádník MUDr. Kaleš
Oli Hnízdová
Kynkalová
zpěvák Karel Gott
mlékařka Kakamila
Chocholová
ředitel dolu Ing. Kodet



Film je v jazycích..
Čeština (1976)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1976)
Formát obrazu
1.37 : 1 (1976)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1977
Distributor
Československo
TV

2021
Distributor
Česko
TV

2022
Distributor
Česko
TV

1976
Produkční společnost
Československo
TV

Odvysíláno/promítáno:
Odvysílané v TV
Datum uvedení
Čas
Stanice
Doplňkové info
17:45
Prima HD +1
opakování
16:45
Prima HD
opakování
14:30
Nova HD
opakování
15:30
Nova HD+1
opakování
15:45
Prima HD +1
opakování
14:45
Prima HD
opakování
15:05
Prima HD
opakování

Sledovanost:
Datum měření
Čas
Stanice
Sledovanost
22:05
Prima HD
155000 diváků

Zajímavosti
Seznam zajímavostí


Velká většina filmu se natáčela v Ostravě a řada herců se kvůli svým divadelním závazkům musela mezi Prahou a Ostravou přepravovat letecky.

**************************


Josef Kemr měl původně hrát roli předsedy ROH, ale jako silně věřící katolík "kádrově neprošel".

**************************


Na tomto filmu se podílelo hned šest nositelů státního vyznamenání Medaile za zásluhy:Karel Gott,Ladislav Štaidl,Felix Slováček,Jan Skopeček,Jiří Krampol,Ivan Vyskočil

**************************


Hynek Bočan chtěl původně natočit tento příběh se zcela jiným scénářem. Tehdejší schvalovatelé ale původní námět zamítli a dali mu na vybranou. Buï film natočí podle nich, nebo nebude točit vůbec nic. Tak režisér natočil tuto známou verzi.

**************************


Role doktorky Alice Váňové byla původně nabídnuta Ivě Janžurové. Ta ji však Hynku Bočanovi odmítla vzít. Proto ji získala Regina Rázlová. Toto odmítnutí měl však Hynek Bočan Ivě Janžurové dlouho za zlé.


**************************
Název
Režie
Přečteno: 164 krát
vygenerovano za: 0.6492 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)