Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Discopříběh
rok natočení:1987
film: Discopříběh / Discopříběh (1987)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
82 min.
přidal
admin
film přidaný
11.08.2019, 21:58:03

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Hudební
info zde :

Obsah filmu:

Populární hudební snímek z konce 80. let nás zavádí do prostředí jednoho plzeňského sídliště. Zde žije kominický učeň Jirka Horáček spolu se svým otcem. Maminka bohužel před časem zemřela. Šestnáctiletý Jirka žije jako spousta jiných jeho vrstevníků – chodí na diskotéku, občas se mu objeví v ruce něco „zapovězeného“ (např. krabička cigaret) na učilišti sem tam taky musí nějaký ten průšvih překonat. Všechno se ale zdá s ohledem na jeho kritický věk tak nějak „v normě“, než do Jirkova života vstoupí krásná blondýnka Eva, která však vedle sebe nechce mít jen tak obyčejného partnera. Tedy, myšleno z jejího pohledu. Zamilovanost dokáže zcela zamotat hlavu, a to nejen mladému člověku, natož Jirkovi Horáčkovi, který vynaloží všechny možné i nemožné způsoby, jak se Evě zalichotit a získat ji. Je tu ale stále Evin přítel Cáfa, na něhož musí Jirka vyzrát. Úsměvný souboj dvou mladých mužů o Evino srdce provází např. Jirkovo naprosté se odhalení na plzeňském náměstí či šikovně naplánovaná návštěva Continentalu, kde vysoký účet „omylem“ musí zaplatit právě Cáfa.

Ale mohla by Eva chodit s kominickým učněm? Jirka tuší, že tím by asi povýšenou blondýnku neoslnil, takže se sám pasuje na budoucího leteckého mechanika. Je si tak jistý svým místem po boku Evy, že vsadí své vlasy, pokud by ho náhodou Eva opustila. Přitom mu stále nedochází, že je zde tichá a milá kadeřnice Jitka, která se smutkem v očích nese Jirkův nezájem. Jak už to bývá – lež má krátké nohy. Samozřejmě během krátké chvíle všechno „praskne“ a ve chvíli, kdy Eva zjistí, kdo skutečně Jirka je, mu dá najevo nejvyšší pohrdání. Jirka mužně přijímá porážku a je to Jitka, která mu musí ostříhat bujný vlasový porost. Je tu však ještě pan Horáček, který synovy průšvihy odmítá nadále tolerovat. Jirka nemá jinou možnost, nežli utéci z domova. Ale bude skutečně tatínkovo srdce tak neoblomné, aby svého pubertálního syna nevzal zpět a neodpustil mu?

O tom všem vypráví tato hudební komedie, stále výrazně nadčasová, plná nesmrtelných populárních hitů své doby, které nazpíval Michal David se skupinou Kroky – např. „Discopříběh“, „Hele, nemachruj“, „Máma“, „Já, jen já“, „Správnej čas“ a mnohé další.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Autor
Scénarista
Hudba
zpívá

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Horáček
Jarda-Horáčkův parťák z práce



Film je v jazycích..
Čeština (1987)

Filmová série1
Discopříběh - (1987÷1991)
(počet v db :2)
díl
název filmu
rok výroby
info
1
1987
2
1991


Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Stereo (1987)
Formát obrazu
4 : 3 (1987)
1.37 : 1 (1987)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1987
Distributor
Československo
Kino

2019
Distributor
Česko
TV

2019
Distributor
Česko
TV

2020
Distributor
Česko
TV

2022
Distributor
Česko
TV

1987
Produkční společnost
Československo
Kino

Odvysíláno/promítáno:
Odvysílané v TV
Datum uvedení
Čas
Stanice
Doplňkové info
17:35
Nova HD
opakování
18:35
Nova HD+1
opakování
17:35
Nova HD
opakování

Název
Režie
Přečteno: 111 krát
vygenerovano za: 0.3492 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)