Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Fantom Morrisvillu
rok natočení:1966
film: Fantom Morrisvillu / Fantom Morrisvillu (1966)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
89 min.
přidal
geron
film přidaný
10.02.2012, 18:02:14

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :
Hudební
info zde :

Obsah filmu:

V pražském Smetanově divadle začíná představení Bizetovy Carmen. Postarší hudebník Emil hraje na bicí nástroje, a má proto dost času, aby mezi jednotlivými úkony mohl číst román Fantom Morrisvillu a jako sir Hanibal prožívat velká dobrodružství. - Hanibalovy svatby s krásnou Clarence se zúčastní i inspektor Brumpby a mladý kriminální reportér Allan Pinkerton. Po obřadu se objeví v pokoji Clarence její bývalý manžel, považovaný za mrtvého, zločinec Manuel Diaz. Ten se chce zmocnit Clarence, ale především jejího majetku, kterého by nabyla po smrti svého manžela. Proto začne Diaz usilovat o Hanibalův život. Vyzná se v podzemním bludišti zámku a nástrahy, které připravuje Hanibalovi, se zdají úspěšné. Po výbuchu v podzemní místnosti je Hanibal nalezen mrtvý a poté zmizí i jeho tělo. Množství záhad se snaží řešit inspektor a Allan, který předstihuje muže zákona v úsudku a odhadu situací. Ale i oni se dostávají do nebezpečných situací. Naštěstí si Allan dovede poradit. Velmi jim také pomáhá muž v masce Fantoma, jímž je sám sir Hanibal. Nakonec vše dobře dopadne. Allan navíc vyzná lásku krásné sekretářce Mabel a vzápětí záhadná dáma prozradí, že je Allan synem lorda Hanibala. - Představení Carmen končí, dirigent si půjčí od Emila román. Na hudebníka čeká manželka a odvede si ho domů.

================================================================

At the Smetana Theatre in Prague, the performance of G. Bizet's opera Carmen begins. Elderly percussionist Emil, playing drums, has plenty of time in the intervals of his routine to read The Phantom of Morrisville and experience great adventures as Sir Hannibal. - Inspector Brumpby and the young crime reporter Allan Pinkerton attend Hannibal's wedding with beautiful Clarence. After the ceremony, Clarence's ex-husband, criminal Manuel Diaz, who was believed dead, shows up in her room. He wants to get his hands on Clarence and, most importantly, on the money she would inherit in the eventuality of her new husband's death. Diaz makes attempts on Hannibal's life. He knows his way about an underground labyrinth in the chateau and the traps he sets up for Hannibal seem to work, since Hannibal is apparently found dead after an explosion in the labyrinth, after which his body vanishes. The inspector tries to solve the countless mysteries. In this, he is joined by Allan, always ahead of the man of the law in his estimation and judgement of the situation. However, the two men face some death-defying situations. Luckily, Allan always manages to cope with everything. A man wearing the mask of the Phantom, the disguised Sir Hannibal himself, also helps them a great deal. Finally, it all ends well. Allan even confesses his love to beautiful secretary Mabel and then a mysterious lady reveals that Allan is the son of Lord Hannibal. - The performance of Carmen is over, the conductor borrows the novel from Emil. The musician's wife waits for her husband and takes him home.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
dáma s třešněmi
corroner



Film je v jazycích..
Čeština (1966)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1966)
Formát obrazu
CDS 35mm (1966)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1966
Distributor
Československo
Kino

1966
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 708 krát
vygenerovano za: 0.0825 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)