Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (org./cz) Um ein bisschen Glück / Diagnosa X
rok natočení:1933
film: Um ein bisschen Glück / Diagnosa X (1933)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
87 min.
přidal
admin
film přidaný
25.04.2015, 18:37:04

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Melodrama
info zde :
Muzikál
info zde :

Obsah filmu:

Doktor Bernhard je pohlcen svým povoláním a proto se jen málo věnuje své ženě Heleně a dcerce. Helena, která byla před sňatkem herečkou, svou neustálou samotou strádá. Není proto divu, že podlehne dvoření Bernhardova synovce Juliana. Jejich vztah však nemá perspektivu, protože mladá žena nechce v žádném případě opustit dcerku. Julian řeší situaci odjezdem s tanečnicí Lilo. Po nějakém čase těžce onemocní a může ho zachránit jen riskantní operace, kterou je schopen provést jedině doktor Bernhard. Obtížná operace se zdaří, Julian bude žít. A Helena si při čekání na výsledky jasně uvědomí hodnotu svého manžela. V budoucnosti už bude pro ni nejdůležitější její manželství a dcerka a také doktor si najde pro rodinu více času.
================================================================

Doctor Bernhard is so consumed by his work that he rather neglects his wife Helena and their daughter. Helena, who was an actress before marriage, suffers from the constant solitude. It is therefore no great surprise that she succumbs to the courtship of Bernhard's cousin Julian. Their relationship has no prospects, however, because Helena does not want to leave her daughter on any account. Julian solves the situation by going off with Lilo, a dancer. But after a short while he falls seriously ill and only a risky operation can save him. Only Bernhard is capable of carrying out this operation. The difficult operation is successful and Julian will live. While awaiting the results, Helena fully realises her husband's rare qualities. In future, their marriage and their daughter will be of greatest importance to her, and Bernhard will also find more time for the family.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie


Film je v jazycích..
Němčina (1933)
Čeština (1933)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1933)
Formát obrazu
CDS 35mm (1933)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1933
Distributor
Československo
Kino

1933
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 411 krát
vygenerovano za: 0.1304 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)