Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (org./cz) Polenblut / Polská krev
rok natočení:1934
film: Polenblut / Polská krev (1934)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
80 min.
přidal
admin
film přidaný
08.11.2015, 10:18:22

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Hudební
info zde :
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Zadlužený hrabě Bolko Baranský vede na svém statku bezstarostný život přesto, že mu exekutoři zabavili již všechen nábytek i zvířectvo. Bolko s potrhlým a bohatým přítelem Popielem jedou na dostihy. Tam se Popielovi zalíbí Wanda Kwasinská, kterou doprovází její matka Jadwiga. Baranský vyhraje dostih a velkostatkář Zaremba mu chce představit svou dceru Helenu. Baranský seznámení odmítne. Uražená Helena se rozhodne Bolkovi pomstít. Příští léto Bolko odjede na Wandino baletní vystoupení do Varšavy. Helena se dá na jeho statek najmout inkognito jako hospodyně a připraví Bolkovi slavnostní uvítání. Oba se v krátké době spřátelí. Do vznikající idyly vpadne Wanda se svojí matkou. Bolko před nimi Helenu urazí a ta uteče domů. Wandina matka je zděšena zjevnou Bolkovou chudobou a přemlouvá dceru, aby se rozhodla pro Popiela. Při dožínkové slavnosti představí konečně Zaremba Bolkovi svou dceru Helenu. Bolko s překvapením zjistí, že Helena je jeho bývalá hospodyně, a uvědomí si, že ji miluje.
================================================================

Although heavily in debt, count Bolko Baranský leads a carefree life on his estate while distrainers have taken all his furniture and animals. Bolko and his potty but wealthy friend Popiel go to the races. There Popiel's eye is charmed by Wanda Kwasinská who is accompanied by her mother Jadwiga. Baranský wins a bet and the landowner Zaremba tries to engineer a meeting between him and his daughter Helena but Baranský declines. Hurt by this behaviour, Helena decides to pay him back. The following summer Bolko goes off to see Wanda perform in a ballet in Warsaw and Helena applies for a job on his estate incognito as a housekeeper and prepares a ceremonial homecoming for Bolko. Within a short while the two of them have become friends. Into this emerging idyll come Wanda and her mother. Bolko offends Helena in front of them and she runs off home. Wanda's mother is horrified by his apparent poverty and tries to persuade her daughter to choose Popiel instead. Zaremba finally manages to introduce his daughter Helena to Bolko at a harvest festival. Bolko is surprised to discover that Helena is his former housekeeper and he realises that he now loves her.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Kameraman
Producent
zpívá

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Bolkův přítel
Helena Zarembová
Bolkův přítel#1

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
venkovan na dožínkách#1
host v Jockey klubu#1



Film je v jazycích..
Němčina (1934)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1934)
Formát obrazu
CDS 35mm (1934)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1934
Distributor
Československo
Kino

1934
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 461 krát
vygenerovano za: 0.2806 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)