Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (org./cz) Captain America: The First Avenger / Captain America: První Avenger
rok natočení:2011
film: Captain America: The First Avenger / Captain America: První Avenger (2011)

Alternativní názvy filmu
Captain America: The First Avenger

Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Barevný
délka filmu
118 min.
přidal
admin
film přidaný
16.04.2021, 18:11:05

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Sci-fi
info zde :

Obsah filmu:

V březnu 1942 dorazí nacistický důstojník Johann Schmidt se svými muži do města Tønsberg, které se nachází v Norsku okupovaném Třetí říší. Zde ukradne Teserakt, záhadný prastarý artefakt, který disponuje nevýslovnou silou. V New Yorku se mezitím snaží mladík Steve Rogers vstoupit do americké armády, jeho přijetí je ale odmítnuto kvůli četným zdravotním a fyzickým problémům. Při návštěvě výstavy o budoucích technologiích, kam zajde se svým kamarádem, seržantem Jamesem „Buckym“ Barnesem, zkusí Rogers opět narekrutovat. Jeho rozhovor s Barnesem, ve kterém vysvětluje, že chce pomoct ve válce, zaslechne doktor Abraham Erskine, který jeho přijetí povolí. Mladý muž je tedy naverbován do vojenského vědeckého útvaru S.S.R., kde se stane součástí experimentu pro vytvoření supervojáků, jenž vede právě Erskine s pomocí plukovníka Chestera Phillipse a britské agentky Peggy Carterové. Phillips není zrovna přesvědčen o vědcově tvrzení, že právě Rogers je vhodnou osobou pro tento úkol, ale ustoupí poté, co je svědkem jeho hrdinství, při kterém nezaváhá sám sebe obětovat. Noc před zákrokem odhalí Erskine Rogersovi, že Schmidt podstoupil nedokonalou verzi této procedury a trpí trvalými následky.

V Evropě dokáže Schmidt a jeho pomocník, doktor Arnim Zola, ovládnout energii Tesseractu, kterou zamýšlí pohánět Zolovy vynálezy a změnit tak celý svět. Schmidt se dozví o Erskinově místě pobytu a vydá povel jej zabít. V USA začne experiment, při němž Erskine nechá Rogersovi aplikovat speciální sérum a následně ho vystaví „vita paprskům“. Po ukončení pokusu je skutečně mladík vyšší a mnohem svalnatější, jeden z návštěvníků laboratoře Howarda Starka ale doktora zastřelí, čímž se odhalí jako Schmidtův zabiják Heinz Kruger. Rogers ho pronásleduje ulicemi města a nakonec jej díky své nově nabyté nadlidské rychlosti a síle zadrží, Němec ovšem použije kyanidovou kapsli a spáchá sebevraždu.

Protože je Erskine mrtev a vzorec jeho séra je tedy ztracen, je projekt supervojáka, kterých měly být stovky, ukončen a novým Rogersovým úkolem je v kostýmu absolvovat estrádní propagandistickou show po Spojených státech jako „Kapitán Amerika“. V roce 1943 se se svým vystoupení objeví i u amerických jednotek v Itálii, kde se dozví, že po bitvě proti Schmidtovým silám je nezvěstná jednotka jeho kamaráda Barnese. Odmítne uvěřit, že by jeho přítel mohl zemřít, a s pomocí Carterové a Starka se letadlem dostane za nepřátelské linie a sám se Buckyho pokusí zachránit. Rogers se skutečně dostane až do opevněného sídla Schmidtovy organizace Hydra, odkud Barnese a další vězně osvobodí. Setká se i přímo se Schmidtem, který mu odhalí svoji nynější skutečnou podobu Red Skulla a který poté uprchne, stejně jako doktor Zola. Rogers se s osvobozenými spolubojovníky vrátí na základnu.

Nedlouho poté vytvoří speciální jednotku, do které naverbuje Barnese a další bývalé vězněné vojáky – Dum Dum Dugana, Gabe Jonese, Jima Moritu, Jamese Montgomeryho Falsworthe a Jacquese Derniera. Jejich úkolem má být zničit ostatní základny Hydry. Howard Stark vybaví Rogerse vylepšeným vybavením a především okrouhlým štítem z vibrania, velmi vzácného a téměř nezničitelného kovu. Tým postupně sabotuje mnoho operací Hydry a následně zaútočí na vlak převážející Zolu. Vědce se jim podaří zajmout, ale Barnes vypadne při boji z vozu a pravděpodobně zemře. Díky informacím od zadrženého Zoly se dozví místo poslední základny Hydry. Jednotka na ni zaútočí, protože Schmidt chce využít zde postavené zbraně k masovému zničení amerických měst a posléze i dalších velkých měst po celém světě. Rogers se dostane do letadla, se kterým nacista vzlétne. Během letu proběhne souboj, při kterém Schmidt uchopí Tesseract, což zapříčiní Němcovo zmizení v zářivém světle. Artefakt následně propálí podlahu letounu a spadne do oceánu. Protože Rogers neví, jak přistát bez možné detonace zbraní na palubě, obětuje se a letadlo pošle v Arktidě k zemi. Stark později objeví Tesseract na mořském dně, ale není schopen lokalizovat trosky Rogersova letounu, takže předpokládá, že voják zemřel.

Vrak letadla i se zmrzlým tělem je nalezen po téměř 70 letech. Steve Rogers se probere v kulisách nemocničního pokoje ze 40. let 20. století, ale brzo zjistí, že něco nehraje. Uteče ven na současné Times Square, kde ho ředitel agentury S.H.I.E.L.D. Nick Fury informuje o tom, jak dlouho „spal“.

Rogers se postupně zotavuje a ředitel Fury ho požádá o pomoc při záchraně světa.
================================================================

In the present day, scientists in the Arctic uncover an old, frozen aircraft. In March 1942, Nazi lieutenant general Johann Schmidt and his men steal a mysterious relic called the Tesseract, which possesses untold godly powers, from the town of Tønsberg in German-occupied Norway.

In New York City, Steve Rogers is rejected for World War II military recruitment due to his various health and physical problems. While attending an exhibition of future technologies with his best friend, Sgt. James "Bucky" Barnes, Rogers again attempts to enlist. Overhearing Rogers' conversation with Barnes about representing his country in the war, Dr. Abraham Erskine allows Rogers to enlist. He is recruited into the Strategic Scientific Reserve as part of a "super-soldier" experiment under Erskine, Colonel Chester Phillips, and British agent Peggy Carter. Phillips is unconvinced by Erskine's claims that Rogers is the right person for the procedure but relents after seeing Rogers jump on a grenade to save his comrades, unaware that it is a test. The night before the treatment, Erskine reveals to Rogers that Schmidt underwent the procedure prematurely and suffered permanent side-effects.

Schmidt and Dr. Arnim Zola harness the energies of the Tesseract, intending to use the power to fuel Zola's inventions, mounting an offensive that will change the world. Schmidt discovers Erskine's location and sends assassin Heinz Kruger to kill him. Erskine subjects Rogers to the super-soldier treatment, injecting him with a special serum and dosing him with "vita-rays". After Rogers emerges from the experiment taller and more muscular, an undercover Kruger kills Erskine and flees with a vial of the serum. Rogers pursues and captures Kruger, but the assassin avoids interrogation by committing suicide with a cyanide capsule. With Erskine dead and his super-soldier formula lost, U.S. Senator Brandt has Rogers tour the nation in a colorful costume as "Captain America" to promote war bonds while scientists study him and attempt to reverse-engineer the formula. In 1943, while on tour in Italy performing for active servicemen, Rogers learns that Barnes' unit was MIA in a battle against Schmidt's forces. Refusing to believe that Barnes is dead, Rogers has Carter and engineer Howard Stark fly him behind enemy lines to mount a solo rescue attempt. Rogers infiltrates the fortress of Schmidt's Hydra division, freeing Barnes and the other prisoners. Rogers confronts Schmidt, who removes a mask to reveal a red, skull-like visage that earned him the sobriquet "the Red Skull". Schmidt escapes and Rogers returns to base with the freed soldiers.

Rogers recruits Barnes, Dum Dum Dugan, Gabe Jones, Jim Morita, James Montgomery Falsworth, and Jacques Dernier to attack other known Hydra bases. Stark outfits Rogers with advanced equipment, most notably a circular shield made of vibranium, a rare, nearly indestructible metal. Rogers and his team sabotage various Hydra operations, while he and Carter begin to fall in love. In 1945, the team assaults a train carrying Zola. Rogers and Jones succeed in capturing Zola, but Barnes falls from the train to his apparent death. Using information extracted from Zola, the final Hydra stronghold is located, and Rogers leads an attack to stop Schmidt from using weapons of mass destruction on major world cities. Rogers climbs aboard Schmidt's aircraft as it takes off. During the subsequent fight, the Tesseract's container is damaged. Schmidt physically handles the Tesseract, which opens a wormhole into space, sucking him into it. The Tesseract burns through the plane and is lost in the ocean. Seeing no way to land the plane without the risk of detonating its weapons, Rogers radios Carter and says goodbye to her before crashing in the Arctic. Stark later recovers the Tesseract from the ocean floor but is unable to locate Rogers or the aircraft, presuming him dead.

Rogers awakens in a 1940s-styled hospital room. Hearing a radio broadcast of a baseball game that he attended in 1941, Rogers grows suspicious, flees outside and finds himself in present-day Times Square, where S.H.I.E.L.D. director Nick Fury informs him that he has been "asleep" for nearly 70 years. In a post-credits scene, Fury approaches Rogers and proposes a mission with worldwide ramifications.
================================================================


Film je v jazycích..
Angličtina (2011)
Francouština (2011)
Norština (2011)

Filmová série1
Marvel Cinematic Universe - (2008÷2035)
(počet v db :38)
díl
název filmu
rok výroby
info
1
2008
2
2008
3
2010
4
2011
5
2011
6
2012
2012
7
2013
8
2013
9
2014
10
2014
11
2015
12
2015
13
2016
14
2016
15
2017
16
2017
17
2017
18
2018
19
2018
20
2018
21
2019
22
2019
23
2019
24
2021
25
2021
26
2021
27
2021
28
2022
29
2022
30
2022
37
2023
31
2023
32
2023
33
2023
35
2024
34
2024
36
2024


Filmová minisérie
Captain America - (1944÷2031)
díl
název filmu minisérie
rok výroby
Premiéra dílu
1
2011
2011.07.22 - Pátek
2
2014
2014.04.04 - Pátek
3
2016
2016.05.06 - Pátek
4
2024
2024.05.03 - Pátek


Filmový seznam
díl
název filmů seznamu
výroba
Premiéra
2000
2000.07.14 - Pátek
2003
2003.05.02 - Pátek
2006
2006.05.26 - Pátek
2008
2008.05.02 - Pátek
2008
2008.07.17 - Čtvrtek
2009
2009.05.01 - Pátek
2010
2010.04.26 - Pondělí
2011
2011.05.02 - Pondělí
2011
2011.07.22 - Pátek
2011
2011.06.03 - Pátek
2012
2012.05.04 - Pátek
2012
2012.07.03 - Úterý
2013
2013.05.03 - Pátek
2013
2013.11.08 - Pátek
2013
2013.07.26 - Pátek
2014
2014.04.04 - Pátek
2014
2014.08.01 - Pátek
2014
2014.05.23 - Pátek
2015
2015.05.01 - Pátek
2015
2015.07.17 - Pátek
2016
2016.05.06 - Pátek
2016
2016.11.04 - Pátek
2016
2016.02.12 - Pátek
2016
2016.05.27 - Pátek
2017
2017.05.05 - Pátek
2017
2017.07.07 - Pátek
2017
2017.11.03 - Pátek
2017
2017.03.03 - Pátek
2018
2018.02.16 - Pátek
2018
2018.04.27 - Pátek
2018
2018.07.06 - Pátek
2018
2018.05.18 - Pátek
2019
2019.03.08 - Pátek
2019
2019.04.26 - Pátek
2019
2019.07.02 - Úterý
2019
1919.06.06 - Čtvrtek
2021
2021.07.09 - Pátek
2021
2021.09.03 - Pátek
2021
2021.11.04 - Čtvrtek
2021
2021.12.17 - Pátek
2022
2022.05.06 - Pátek
2022
2022.07.08 - Pátek
2022
2022.11.11 - Pátek
2023
2023.11.10 - Pátek
2023
2023.02.17 - Pátek
2023
2023.05.05 - Pátek
2023
2024
2024.05.03 - Pátek
2024
2024
2024.09.06 - Pátek



Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Dolby Atmos (2011)
Formát obrazu
1.85 : 1 (2011)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

2021
Distributor
Česko
TV

Odvysíláno/promítáno:
Odvysílané v TV
Datum uvedení
Čas
Stanice
Doplňkové info
15:35
Nova Cinema
opakování
13:35
Nova Cinema
opakování

Název
Režie
Přečteno: 50 krát
vygenerovano za: 0.1674 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)