Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Název dílu Střelec
seriál:Život a doba soudce A. K.
seriál Život a doba soudce A. K. - 6.díl - název: Střelec (verze souboru:3.7.21)

Základní info o díle
Řada:
Číslo epizody:
6
Díl v serii
6
Datum premiéry:
hodnocení dílu
%
Délka dílu:
55:45 min.
přidáno dne:
08.10.2014, 20:32:25
Změna dne:
08.10.2014, 20:32:25
Zdroj a autorská práva:
ČT
© Česká televize 1956-2029
Seznam žánrů
Drama
Právnický
Obsah:

Žalovaný Petr Janota zasáhl žalujícího Jiřího Zdražila legálně drženou střelnou zbraní a způsobil mu zranění. Stalo se to na pozemku žalovaného a žalující tam kradl. Žalovaný byl již v dřívějším řízení odsouzen s podmínkou za nepřiměřenou obranu. Nyní se žalující domáhá náhrady škody ve výši téměř 900 tisíc. Situace je od samého začátku komplikovaná a soudce začíná rozplétat klubko protichůdných tvrzení, emocí, falše, účelových triků. Cítí bezmoc žalovaného střelce, který je ve špatném psychickém stavu. Cítí suverenitu žalujícího zloděje, jehož psychický stav je zjevně v pořádku.
Na jedné straně vnímá složité vnitřní váhání v podstatě slušného člověka, kterého obrana jeho majetku a stres s ní spojený dohnala až k výstřelu, na druhé straně musí zkoumat člověka, který drzost povýšil na nejvyšší stupeò. Jenomže to jsou jen pocity, soudce musí najít konkrétní fakta a vyvodit z nich konkrétní důsledky. A měl by to udělat i ve svém soukromém životě. Jeho vztah s psycholožkou začíná přesahovat rozměry klientského vztahu. S matkou vede po procesu s miliardářem tichou a skrytou válku, i otec dostává těžkou ránu. Pátrání po tajemném anonymu, který mu posílá výhružné e-maily, však přece jen klopotně pokračuje. A navíc je tu lahev slivovice, která poněkud tajemně spojuje různé postavy, blízké Adamovi: asistentku Terezu, státní zástupkyni, matku a otce. To všechno však musí odsouvat, čeká ho rozsudek.

obsazení:



Díl
Název dílu
díl režíroval
*
1. díl
2. díl
3. díl
4. díl
5. díl
6. díl
7. díl
8. díl
9. díl
10. díl
11. díl
12. díl
13. díl
Přečteno: 311 krát
vygenerovano za: 0.1052 sek.

* =videa ,=Datum premiéry dílu , =textů , Tato ikonta u dílu Vás upozorní na to , že u dílu je už doplněné herecké obsazení , Hlášky







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)