Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu Enigma /Záhada
seril:Hvìzdná brána
seril Hvìzdná brána - 17.dl Záhada
Aternativn nzvy epizody
lb se ti?? Dej to vdt!:
Seril
Datum premiry:
1998.01.30 - Pátek
esk premira:
2000.05.22 - Pondìlí
ada:
1
Epizodu pidal uivatel:
Admin
Epizodu naposledy upravil uivatel:
Admin
slo epizody:
17
Dl v serii
17
nr:
Seznam nr

Akční

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
116
Kd epizody:
SG-116
Pidno dne:
21.03.2009, 22:28:11
Zmna dne3:
21.03.2009, 22:28:11
Dlka dlu:
42 min.
Obsah:

Pøi misi na Tollan, planetu postiženou silnou vulkanickou èinností, èlenové SG-1 najdou pøed bránou skupinku místních obyvatel, témìø zasypaných sopeèným popelem. Deset jich je ještì živých a tým je bere s sebou na Zemi.

Velitel Tollanù Omoc však není pozemšany nadšen, protože je považuje za pøíliš primitivní, a chce se vrátit na Tollan. Chová se velmi arogantnì a odmítá Hammondovi a jeho lidem povìdìt cokoli bližšího o sobì a svých lidech. Ovšem ukáže se, že návrat Tollanù není možný, protože podmínky na planetì se znaènì zhoršily, teplota prudce stoupla a atmosféra je nedýchatelná. Navíc k bránì míøí proud lávy a podle odhadù poèítaèe ji za nìkolik dní pohltí. Ze zachránìných se tedy rázem stávají uprchlíci.

Ukazuje se, že Omocùv tým zùstal na planetì jako poslední. Ostatní Tollani se evakuovali na jinou planetu a Omoc se svými lidmi mìl za úkol navždy uzavøít bránu. Po splnìní úkolu mìli èekat na loï, která by je dopravila do nového domova. Nyní tento plán nelze uskuteènit, protože Zemì je pøíliš daleko a nový domov Tollanù leží mimo sí bran. Èlenové SG-1 se také postupnì dozvídají, proè se Omoc chová tak odmítavì a nehodlá se s nimi podìlit o své znalosti a technologie. Jednou to Tollani udìlali a poskytli své technologie obyvatelùm Sarity, nejbližší obydlené planety. Sariané byli na podobné technické úrovni jako pozemšané a tollanskou technologii použili pro váleèné úèely. Znièili svou planetu a destrukce posunula i orbitu Tollanu. To nakonec vedlo ke zvýšení vulkanické èinnosti a Tollan se postupnì stal neobyvatelným. Od té doby nejsou ochotni dìlit se s primitivnìjšími civilizacemi o své znalosti a vyspìlé technologie. Jediný, kdo je ochoten alespoò trochu komunikovat, je Narim, který se velmi sblíží se Sam.

Protože Omoc trvá na tom, že nechce se svými lidmi zùstat na Zemi, pozemšané kontaktují nejvyššího radu Tupla (viz The Broca Divide) a ten nabízí Tollanùm azyl v Zemi svìtla na P3X-797. Omoc to ovšem odmítne s tím, že Tuplovi lidé jsou ještì mnohem primitivnìjší než pozemšané.

Ovšem generál Hammond bude muset urychlenì najít Tollanùm nový domov, protože o nì a pøedevším o jejich znalosti projeví zájem vojenská rozvìdka a do SGC pøichází plukovník Maybourne se zplnomocnìním k pøevozu Tollanù do zaøízení rozvìdky. Hammond se snaží získat èas a sdìluje Maybournovi, že Tollani musí projít ochrannou karanténou. To ho ovšem pøíliš nezdrží.

Daniel nakonec pøichází s nápadem kontaktovat Noxy. Má to ale háèek. Noxové svou bránu zakopali a Daniel neví, jak je kontaktovat. Pro Omoca to ovšem nepøedstavuje žádný problém. Daniel mu dává souøadnice a oba muži se tajnì dostanou na povrch, když Omoc použije zaøízení na prùchod pevnou hmotou. Omoc pomocí subprostorového vysílaèe pošle Noxùm zprávu.

O nìco pozdìji je na základnì vyhlášen poplach, protože brána byla aktivována zvenèí. Navíc se zjistí, že Tollani zmizeli ze svých ubikací. Maybourne je vzteky bez sebe. Všichni Tollani se shromáždili v prostoru brány a jsou zde s nimi i Daniel a Teal’c. Zbytek týmu SG-1 je spolu s Hammondem a Maybournem v øídící místnosti a sleduje dìní pøed bránou. Maybourne vyhrožuje Danielovi vojenským soudem, ale Jack mu škodolibì sdìlí, že Daniel není voják a nespadá pod vojenskou jurisdikci. Bránou pøichází Lya (viz The Nox) a zdraví se s Danielem. Do prostoru brány pøibíhá ozbrojená stráž a míøí na ni a na Tollany zbranìmi. Maybourne požaduje, aby se okamžitì vzdali. Lya ho ignoruje a øíká, že Tollani jsou u Noxù vítáni. Aktivuje bránu pouhou silou vùle a zneviditelní všechny Tollany, kteøí odcházejí bránou. Maybourne dává povel k palbì, ale Lya nechá vojákùm v prostoru brány zmizet zbranì z oèí a rovnìž odchází.

Maybourne je nucen s nepoøízenou opustit základnu. Ale Hammond a èlenové SG-1 v nìm získali mocného nepøítele.

Dl serilu je v jazycch..
*
obsazen:
Vyslno:
Datum uveden as Stanice
Vysln ve svt:
Nzev sttu Datum Doplkov info
slo
Nzev
Reie
1. dl
´´Azzopardi Mario´´
2. dl
´´Azzopardi Mario´´
3. dl
´´Berry Dennis´´
4. dl
´´Woolnough Jeff´´
5. dl
´´Gereghty William´´
6. dl
´´Berry Dennis´´
7. dl
´´Girotti Kenneth J.´´
8. dl
´´Correll CHarles I´´
9. dl
´´Azzopardi Mario´´
10. dl
´´Turner Brad´´
11. dl
´´Glassner Jonathan´´
12. dl
´´Azzopardi Mario´´
13. dl
´´Eastman Allan´´
14. dl
´´Turner Brad´´
15. dl
´´Azzopardi Mario´´
16. dl
´´Azzopardi Mario´´
17. dl
´´Gereghty William´´
18. dl
´´Wood Martin´´
19. dl
´´Kaufman Jimmy´´
20. dl
´´Warry-Smith David´´
21. dl
´´Wood Martin´´
22. dl
´´Warry-Smith David´´

Peteno: 271 krt
vygenerovano za: 1.45289016 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)