Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Švejk v civilu
rok natočení:1927
film: Švejk v civilu / Švejk v civilu (1927)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
03.01.2015, 13:20:29

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Švejk žije se svými psy v sousedství švadlenky Aničky a společně s pohodným Pižlou a funebrákem Žížalou hodlá se psy obchodovat. Baron Camra daruje prostopášné Lo foxteriéra Hera a auto s řidičem Pavlem. Pižla se Žížalou foxteriéra ukradnou a Camrovi zůstane jen Švejkova navštívenka. Lo se proto s Camrou pohádá a společně s Pavlem odejde ke Švejkovi získat psa zpět. Přitom se marně pokouší Pavla svést. Camra se domnívá, že Pavel je milencem Lo, a sdělí to Aničce, která má Pavla ráda. Rozzlobená Anička chtěla s Pavlem odjet do Karlových Varů, ale Camra využije jejího hněvu a pozve ji na výlet sám. Mezitím foxteriér Hero utekl zpět ke Švejkovi. V hotelu v Karlových Varech se Anička vydává za Camrovu ženu, ale myslí stále na Pavla. Camra si při hře v kasinu udobří rozmarnou Lo. Přichází Švejk s Herem a vsadí do hry psí známku. Camra vše prohraje a Lo se chystá k odjezdu. Švejk vyhraje na psí známku vysokou výhru, Pavel se udobří s Aničkou a společně odjíždějí z hotelu.
================================================================

Švejk is living with his dogs next door to seamstress Anička. He decides to get into dog-trading with the easy-going Pižla and the funeral director Žížala. Baron Camra gives the debauched Lo a fox terrier called Hero and a car with a driver called Pavel. Pižla and Žížala steal the dog and Camr is left with Švejk's calling card. Lo then argues with Camr and goes off with Pavel to see Švejk to try to get the dog back. At the same time she also tries to seduce Pavel. Camr believes Pavel is Lo's lover and he tells this to Anička who is in love with Pavel. The furious Anička had wanted to go with Pavel to Karlovy Vary but Camr takes advantage of her outrage and invites her on an excursion himself. Meanwhile the fox terrior has run back to Švejk. In a Karlovy Vary hotel Anička passes herself off as Camr's wife but she is still thinking about Pavel. Camr, during a card game in a casino, once more gains the wanton Lo's favours. Švejk arrives with Hero and places bets with a dog-tag. Camr loses all his money and Lo prepares to leave. Švejk wins a great deal of money with the dog-tag, Pavel makes his peace with Anička and together they leave the hotel.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista
Architekt

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
antoušek Pižla



Film je v jazycích..
Němý film

Filmová série1
voják Švejk - (1926÷1931)
(počet v db :6)
díl
název filmu
rok výroby
info
1
1926
2
1926
3
1926
4
1927
1930
5
1931


Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Název
Režie
Přečteno: 364 krát
vygenerovano za: 0.1176 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)