Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Čertisko
rok natočení:1918
film: Čertisko / Čertisko (1918)
Základní info k filmu
typ filmu: Krátky film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
30 min.
přidal
admin
film přidaný
23.05.2012, 22:12:49

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Statkář Srpeček má na vdávání dceru Karolinu, jeho přítel Blažek zase dospělého syna, který se však do ženění nehrne. Srpeček pozve Blažka a jeho syna na pou s nadějí, že by se Karolina přece jen mohla s mladým Blažkem sblížit. Na statku žije ještě Srpečkova schovanka Božka, veselé a pohledné děvče, obdivované mladými muži z širokého okolí. Aby se náhodou Blažkovi nezalíbila Božka, zavřou ji Srpečkovi do ložnice a seberou jí šaty. Božčini přátelé dívku postrádají a když zjistí, proč nemůže z domu, půjčí jí mužské oblečení, aby s nimi mohla večer k muzice. Srpečkovi musí na tento podvod také přistoupit a představí Blažkovým Božku jako syna zemřelého bratra. Mladý Blažek se s ním/s ní hned spřátelí, Karolina se mu nelíbí a nudí ho. Když se pak všechno prozradí, Božka i mladý Blažek najdou v sobě zalíbení. Otec Blažek, který se dozví, že Karolina dostala věnem statek a padesát tisíc, sám ihned požádá o její ruku.

================================================================

The landowner Srpecek has a daughter, Karolina, who is ripe for marriage; his friend Blažek has an adult son but he is not in too much of a hurry to wed. Srpeček invites both to the fair in the hope that Karolina might get to know the young Blažek better. Srpeček's ward Božka also lives on the estate, a merry and pretty girl, admired by the young men in the district. In order that Blažek does not take a fancy to Božka, Srpeček and his wife lock her in her room and take her clothes. Božka's friends miss her and when they discover that she can't leave the house, they lend her some men's clothes so that she can go with them to the dance. The Srpečeks have to go along with this game and they present Božka to the Blažek family as the son of Srpeček's dead brother. Young Blažek immediately befriends him/her - he doesn't find Karolina attractive and she bores him. When the truth comes out, Božka and the young Blažek discover they like each other even more. Old Blažek, when he finds out that Karolina is to have the farm and fifty thousand crowns, as her dowry, immediately asks for her hand in marriage.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista
Námět
2. Kameraman
Kameraman

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
továrník Blažek
Srpečkova žena
Srpečkova dcera
Ladislav Blažek
statkář Srpeček
Srpečkova schovanka Božka

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
chasník
chasník#2
hostinský
chasník#3


Epizodní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
děvče u muziky


Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1918
Distributor
Československo
Kino

1918
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 684 krát
vygenerovano za: 0.062 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)