Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Princezna z chalupy
rok natočení:1918
film: Princezna z chalupy / Princezna z chalupy (1918)
Základní info k filmu
typ filmu: Krátky film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
09.06.2012, 19:50:09

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :
Romantický
info zde :

Obsah filmu:

Jsou žně a staří Lomozovi pracují spolu s dcerou Mařkou na panském. Mařka touží po městském životě a ráda přistoupí na nabídku jedné příbuzné, aby s ní odjela. Ve městě pozná elegantního dr. Vorla, kterému však jde především o Mařčino dědictví po staré tetě. Když se však dědicem stane jiný příbuzný, Vorel Mařku opustí. Zklamaná dívka se vrátí domů a brzy se dostane do sporu se švagrovou. Přijme proto raději nabídku k sňatku od místního rolníka Kopala. Kopal záhy zjistí, že se na pomoc své ženy nemůže spoléhat. Jednou před bouřkou chce Kopal urychleně svézt obilí z pole a je těžce zraněn převrátivším se žebřiňákem. Mařka se po tomto neštěstí změní a snaží se Kopalovi vše vynahradit. Ani Vorlovi, který se dozvěděl o nalezení tetiny závěti a tudíž o Mařčině dědictví, se nepodaří ji od manžela odloučit. Mařka už pevně stojí po boku svého muže a Vorla odmítne. (Podle dobového popisku.)

================================================================

It is harvest time and old Mr and Mrs Lomoz are working on the estate together with their daughter Mařka. Mařka longs for the city life and willingly accepts the offer of a relative to go and life with her. She makes the acquaintance of the elegant Dr Vorel who is more interested in the inheritance she will receive from her aunt than the girl herself. When another relative is cited as heir, Vorel leaves Mařka. The disillusioned girl returns home but she soon becomes involved in a dispute with her sister-in-law. Thus she accepts an offer of marriage from a local farmer, Kopal. Kopal soon realises that he won't get much in the way of help from his wife. One day, before a storm, Kopal has to quickly take in the wheat from the field and he is seriously injured when his waggon overturns. Mařka changes after this accident and tries to make amends to Kopal. Not even Voral, who has found out about her aunt's will, in which Mařka is to inherit a fair sum, cannot take her away from her husband. Mařka stands firmly by her husband's side and rejects Vorel. (According to promotional material issued at the time the film was made.)
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Námět
Námět
Kameraman
Scénarista
Scénarista

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Mařka
Kopal
starý Lomoz
Mařčina teta

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
dědeček
Role neurčená #4
Role neurčená #3
Role neurčená #2
Role neurčená #1
dr. Vorel


Epizodní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Role neurčená #5


Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1919
Distributor
Československo
Kino

1918
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 708 krát
vygenerovano za: 0.0695 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)