Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Závěť podivínova
rok natočení:1923
film: Závěť podivínova / Závěť podivínova (1923)
Základní info k filmu
typ filmu: Krátky film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
28.01.2014, 21:17:11

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :
Romantický
info zde :

Obsah filmu:

Student Jindřich Bukovský zdědil po svém podivínském strýci starý zámek. Při první návštěvě zámku poznal za romantických okolností vesnickou dívku Drahušku, jejíž babička byla původní majitelkou zámku, avšak byla o něj Jindřichovým strýcem připravena. Student ve snaze napravit strýcovu vinu přiměl Drahušku, aby se i s babičkou do zámku opět nastěhovala.
Jindřichova majetku se chtěla zmocnit rafinovaná herečka Lilly. Pokusila se Drahušku odstranit. Když se jí to však nepodařilo a když viděla, že Jindřich prostou dívku skutečně miluje, vzdala se svého úsilí. Drahuška podle dosud tajného dodatku strýcovy závěti zdědila značné jmění a provdala se za milovaného Jindřicha.
================================================================

Student Jindřich Bukovský has inherited an old castle from his eccentric uncle. During his first visit to the castle and its romantic surroundings, he meets the village girl Drahuška whose grandmother was the original owner of the castle but it was taken away from her by Jindřich's uncle. The student, in his attempts to make amends, offers for Drahuška and her grandmother to move back into the castle again.
The cunning actress Lilly, however, wants to lay her hands on Jindřich's property. She tries to get rid of Drahuška but when she does not succeed and when she realises that Jindřich really loves this simple girl, she gives up. Drahuška then discovers that, according to a secret appendix to the uncle's will, she has also inherited a substantial amount of property and she then marries her beloved Jindřich.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Kameraman

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
herečka Lilly Tawer

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Role neurčená #1
Jindřich Bukovský
zahradník
Drahuščin bratr Toník



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Název
Režie
Přečteno: 604 krát
vygenerovano za: 0.0675 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)