Nick:
Heslo:
Registrace

MenuInfo
Alba
PísněOdkazyVidea V seriálu
Prohlížíte hudební skupinu CHinaski
Prohlížíte hudební skupinu CHinaski 1.0.10
aktivní od roku: :
vypis skupin od písmene:
Obsah:

Skupina vznikla v roce 1987 jako Starý hadry, dali ji dohromady Pavel Grohman a Michal Novotný (později Malátný). Do kapely v roce 1989 přichází dva spolužáci Michala Novotného z DAMU, Petr Rajchert, který působil v roli zpěváka po boku Malátného a Jiří Seydler. Rok 1994 přináší kapele změny – pod vlivem Charlese Bukowského se podle jeho postavy přejmenovávají na Chinaski a vychází jim stejnojmenné debutové album (vydané společností KaB Music). V září 1995 byl k písni Pojï si lehnout natočen první videoklip skupiny. Jeho režie se ujal Jan Hřebejk.

Druhá deska Dlouhej kouř (1997), jejíž stejnojmenný singl je nejhranější písní v rádiích, přináší kapele velkou popularitu i několik nominací na Ceny akademie. V roce 1997 se točí druhý videopklip Chinaski Podléhám a režie se tentokrát ujal Vladimír Michálek. 25. května 1998 obdrželi Chinaski zlatou desku za 27 tisíc prodaných alb Dlouhej kouř.

signální, Originál
V dubnu roku 1999 vychází pilotní singl z nové desky. Jmenuje se 1. signální. V roce 2000 odešel Petr Rajchert a za mikrofonem zůstal jen Michal Malátný. Skupina je nominována na Výroční cenu České akademie populární hudby jako skupina roku, ale je těsně třetí. Chinaski natáčí další desku, už čtvrtou v pořadí, která se jmenuje Na na na a jiné popjevky. Singlovka Klára je po prvním týdnu 14. nejhranější skladbou v českých rádiích.

V hlasování Cen Akademie obsazují 2. místo za Monkey Business a před Lucií. Český Slavík 2001 – opět 5. místo, Klára je 7. nejhranější česká píseò uplynulého roku. V září roku 2002 vychází CD Originál, křtěné lyžařkou Katkou Neumannovou a skupinou No Name. Singl Můj svět je na 1. místě v IFPI TOP 40 objevuje se i animovaný videoklip písně Můj svět. Chinaski rozjíždí koncertní šòůru, kterou dohromady vidělo téměř 43 tisíc diváků.

Originál je během dvou týdnů druhou nejprodávanější deskou v ČR. V prosinci téhož roku probíhá koncert Na Vlastních Nohou pro děti ze škol postižených letními povodněmi. Nový singl Láskopad zajistil českou mediální kuriozitu – dva singly Chinaski v TOP 20. V prosinci 2002 dochází k předání zlaté a platinové desky. V anketě Český Slavík Chinaski obsazují opět 5. místo.

Láskopad je v lednu 2003 na 7. nejhranější česká píseò. Na hudebních cenách Anděl 2003 Chinaski vítězí v kategorii píseò roku s hitem 1970. Připravuje se vydání desky Best of… a prosazuje se i singl Dobrák od Kosti. V období červenec–srpen pokračují festivalová vystoupení, zahrnující i výlet do USA do Chicaga. V září vrcholí letní koncerty – skupina vystupuje v amfiteátru na zámku Konopiště společně s Lenkou Dusilovou a hudebním projektem Maya. V říjnu vychází výběr pod názvem Premium 1993–2003, pokřtěný v Lucerna Music Baru. V anketě Český Slavík 2003 Chinaski bodují čtvrtým místem.


Premium 1993–2003
Píseò 1970 se objevuje na špici žebříčku IFPI. V březnu 2004 začíná turné Premium Best of koncertem v Ústí nad Labem. Jedná se o největší šòůru v historii kapely, objíždějí se pouze velké sportovní haly, účinkuje také předkapela Peha. Koncerty jsou obohaceny o projekci a světelnou show. V dubnu končí turné koncertem v Chomutově a vychází nový singl „Možná“. V období červen – srpen probíhá letní šòůra Open Air koncertů a vystoupení na festivalech.

V listopadu vycházejí dětské Autopohádky, jejichž autorem je Jiří Marek, a jejichž výroby se kromě Chinaski účastnili i Jiří Lábus a Lucie Bílá. To vše proběhlo pod taktovkou Jana Jiráně. Deska obsahuje tři pohádky, namluvené členy kapely a zmíněnými hosty, a také 8 nových písní. 15. listopadu vychází DVD Docela vydařenej den, mapující jarní Premium Best of turné a představuje členy kapely v jiném světle než jsme byli doposud zvyklí a navíc vychází nový singl Láska a jiná násilí. 9. prosince probíhá křest obou nových desek v pražské Lucerně. Český Slavík 2004 přináší historický úspěch, 2. místo v kategorii skupina roku a 27. místo Michala Malátného v kategorii zpěvák roku.


Music Bar
V lednu 2005 skupina proměòuje dvě nominace ze čtyř na hudebních cenách Allianz Deska Roku. V březnu začíná turné k desce Autopohádky. Chinaski získávají některé České Internetové Hudební Ceny: vítězství v kategoriích kapela, DVD a web roku ceny časopisu iReport Žebřík 2004, Připravuje se nová deska. Singl Tabáček se pouhý měsíc od vydání stal nejhranější písní v českém éteru. V září 2005 vyšlo v pořadí šesté řadové album Chinaski s názvem Music Bar. Pouhý den po oficiálním uvedení na trh se album Music Bar stalo s více než třiadvaceti tisíci prodanými nosiči platinovým, po pouhém týdnu se stala nejprodávanější deskou v České republice. Tato deska a píseò Tabáček obsadila první místa v několika hitparádách.

V listopadu startuje zatím největší turné v historii skupiny Chinaski, které vrcholí koncertem v pražské T-Mobile aréně. Music bar tour vidělo odhadem přes 70 000 diváků. Host turné Zuzana Smatanová získává slovenského Zlatého slavíka. 10. prosince 2005 získávají zlatého Českého slavíka i Chinaski.

30. ledna 2006 se Album Music Bar stalo nejprodávanější deskou roku 2005: 57 506 kupujících. Chinaski tak vyhráli nejen v kategorii hudebních skupin, ale i v celkovém pořadí prodejnosti za rok 2005. V únoru jsou nominováni na výroční ceny akademie populární hudby: v kategoriích Skladba roku, Skupina roku a Nejlepší rocková deska. Music bar vychází pod názvem Movie bar doplněný o DVD se záznamem Music bar tour a spoustu bonusového materiálu.

V květnu skupina vyráží na Chinaski Music Bar Tour po Slovensku, hostem je skupina Cirkus. Chinaski pak odlétají na dvoutýdenní turné po USA. V září se píseò Vedoucí stala absolutně nejhranější písní v českém rozhlasovém éteru. Chinaski opět vyrazili do Londýna, aby 28. října vystoupili ve vyprodaném klubu Cargo. 21. října pokřtili Chinaski mládě žirafy v pražské ZOO. Začíná Chinaski Music Club Tour – turné po těch nejlepších českých klubech. Posledního chybějícího Slavíka si Chinaski doplnili do sbírky 9. prosince 2006, kdy získali bronzového Českého slavíka v kategorii skupin. Po vánocích skupina opět odletěla do USA, kde bylo naplánováno další americké klubové miniturné.

Rok 2007
Petr Kužvart a Pavel Grohman na koncertu v dubnu 2008

Rok 2007 zahájili Chinaski koncertem v Chicagském Euro Clubu, na kterém jako host vystoupila i Zuzana Norisová. Se svým klipem Vedoucí bodují Chinaski v hitparádě MTV European’s World Chart Express. V cenách Akademie populární hudby „Deska roku 2006“ Chinaski získali cenu pro nejhranějšího interpreta v českých rádiích. Vrcholí přípravy na natáčení nové desky s pracovním názvem „07“ (jde o sedmou řadovou desku v diskografii Chinaski). Celkově je připraveno 36 písní, ze kterých do finále postupuje šestnáct. V

07.07.2007 v 07:07 odvysílala Evropa 2 v premiéře nový singl Zadarmo. První týdny vysílání doprovázela kuriózní situace, kdy naprosto běžné slovo „jebe“ podlehlo cenzuře a bylo „vypípáno“. Startuje i nový oficiální fanklub Chinaski. Chinaski vystupují na českých a slovenských festivalech, mj. na Rock for People v Hradci Králové. Po několika týdnech se singl Zadarmo stává nejhranější českou písní v rádiích. 17. září 2007 vyšlo nové CD s názvem 07 (Nula sedum). Od 12. května probíhá příprava DVD z Tour 2007.
1.5 Rok 2013

Dne 20.září 2013 Chinaski Vydávají album Dvacet let v síti kde jsou písně stížnost a hlavolam .Michal malátný také vystoupí v pořadu limuzína
1.6 Rok 2008

Dne 25. července 2008 zemřel ve věku 38 let při dopravní nehodě na motorce bubeník skupiny Pavel Grohman. Chinaski přesto podnikají svojí šòůru nazvanou Space Tour a na post bicích zasedl jako speciální host David Koller.
1.7 Rok 2014

Dne 6.února 2014 kapela slaví 20 let existence obřím koncertem v pražské O2 areně.
==WIKI==

ROK

1995

2006

1987
Přečteno: 480 krát
vygenerovano za: 0.022536 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)