Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu Beachhead /Pøedsunutá základna
seril:Hvìzdná brána
seril Hvìzdná brána - 180.dl Pøedsunutá základna
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
2005.08.19 - Pátek
esk premira:
2007.05.22 - Úterý
ada:
9
Epizodu pidal uivatel:
Admin
Epizodu naposledy upravil uivatel:
Admin
slo epizody:
180
Dl v serii
6
nr:
Seznam nr

Akční

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
906
Kd epizody:
SG-906
Pidno dne:
01.05.2009, 18:00:40
Zmna dne3:
01.05.2009, 18:00:40
Dlka dlu:
42 min.
Obsah- star(2008):

Na Kallanu, svobodnou jaffskou planetu, pøichází Prior Oriù pro odpovìï, zda se místní obyvatelé rozhodli pøijmout Ori za bohy. Vùdce Jaffù Latal odmítne sloužit Oriùm a když Prior nechce odejít, Jaffové zahájí na Priora palbu z tyèových zbraní. Prior však Jaffy zneškodní a vztyèí kolem sebe a hvìzdné brány jakési pole modravé barvy.

Do SGC pøichází zpráva od Neruse, níže postaveného Goa'ulda, který po mnoho stovek let sloužil Baalovi. Nerus by chtìl pracovat pro SGC a vyvinout novou technologii, která by odvrátila hrozbu Oriù. Èlenové SG-1 s Valou právì hrají basket, když za nimi pøichází generál Landry a ptá se Teal'ca, zda nìco ví o Nerusovi. Do toho se zamíchá Vala. Tvrdí, že Nerus je ztìlesnìním lakomství a obžerství. Teal'c to potvrzuje a Daniel ještì doplòuje, že Nerus je autorem vìtšiny goa'uldských technologií. Generál Landry po dùkladném prozkoumání povolí Nerusovi pøijít do SGC.

Po pøíchodu na základnu Nerus informuje Landryho o Kallanì a Priorovi. Má s sebou malé holografické zaøízení, které ukazuje aktivitu na Kallanì. Ukazuje se, že to zvláštní pole kolem Priora expanduje. Nerus navrhuje, aby Landry vyslal tým, který by na to pole zaútoèil vším, co mají k dispozici, zatímco on se bude snažit najít zpùsob, jak pole znièit. Vala mu však nevìøí. Generál Landry se rozhodne provìøit situaci a posílá Promethea se èleny SG-1 na Kallanu.

Èlenové SG-1 spolu s Valou, jíž neustále pojí pouto s Danielem díky náramkùm, které pøinesla do SGC (viz epizoda Avalon I), se nejprve vydávají na P4C-452, kde se mají nalodit na Promethea. Tam se k SG-1 pøipojuje podplukovník Carterová. Pøinesla s sebou nejsilnìjší zbraò, která je k dispozici – bojovou hlavici Mark 9, na jejímž vývoji se podílela. Prometheus doráží na orbitu Kallany. Na planetì nezjišují žádné známky života, kromì Priora. Èlenové SG-1 se s Mark 9 pøenesou dovnitø silového pole a snaží se promluvit si s Priorem. Ten ale není ochoten jim naslouchat. Moc toho z nìj nedostanou a odjišují Mark 9. V té chvíli pøilétá Jaffa Garak se tøemi lodìmi a zahájí na pole palbu. Když se dozvídá, že na planetì je tým SG-1, souhlasí, že zastaví palbu, než se èlenové SG-1 vrátí na Promethea. Mark 9 sice exploduje, ale pole tím neznièí. Naopak pole se zaène rozpínat. Zjišují, že èerpá energii z výbuchu. Garak opìt zahajuje palbu. Z kallanské hvìzdné brány vyletí záhadné letouny bez posádky, prolétnou polem a poškodí dvì Garakovy lodì, které jim stojí v cestì. Samotná Garakova loï je tìžce poškozena. Garak nehodlá riskovat další poškození lodi a opouští scénu. Ještì pøed odletem varuje posádku Promethea, že v okolí zanechal maskovanou nákladní loï, která bude Promethea sledovat.

Záhadné "letouny" se zaèínají spojovat a vytváøet na orbitì Kallany jakousi megabránu, která je dost velká na to, aby byla schopna pøenést celou invazní flotilu Oriù. Silové pole které pokrylo celou planetu, se rychle zaèíná smršovat a vytváøet èernou díru. Èerná díra je i na stranì orijské hvìzdné brány. S èernými dìrami na obou stránách by vytvoøená èerví díra mezi obìma branami mohla vydržet stabilní po neomezenou dobu a armády Oriù by tak mohly zaèít dobývat naší galaxii. Vala má nápad, ale nikdo ji neposlouchá, tak se pomocí transportních kruhù pøenese na maskovanou nákladní loï, kterou tam Garak zanechal. Vala zneškodní Jaffu na lodi a transportuje ho na Promethea. Pak vletí s lodí do posledního prázdného místa megabrány místo posledního "bloku", který by ji mìl vytvoøit. Planeta mizí a šoková vlna nièí megabránu i nákladní loï. Vala se snaží pøenést kruhy zpìt na Promethea, ale gravitaèní pole novì vzniklé èerné díry ji pøi transportu zachytí.

V SGC zatím generál Landry vyslýchá Neruse. Nerus je podvedl. Spojil se s Orii a pozemšané díky nìmu poskytli Oriùm svou nejsilnìjší zbraò, která pomohla vytvoøit pole. Nerus sdìluje Landrymu, že pokud bude odsouzen k trestu smrti, ascenduje a bude opìt s Orii. Ale tu radost mu Landry neudìlá. Místo toho mu sdìluje, že bude odvezen do Oblasti 51, kde bude spolupracovat na technologiích, které by pomohly v boji proti Oriùm, což bude jedinou cestou, jak budou uspokojeny Nerusovy enormní požadavky ohlednì jídla.

Po zmizení Valy Daniel na Prometheovi ztratí vìdomí, ale není to nic vážného. Efekt náramkù pomalu ztrácí na síle a Danielovi již Valina nepøítomnost nemùže uškodit. Carterová staèila zaznamenat, že z nákladní lodi ještì pøed jejím znièením vyšel paprsek. Je možné, že Vala prošla singularitou do domovské galaxie Oriù. Pokud chtìli poslat Oriùm vzkaz, stalo se...

Dl serilu je v jazycch..
*
obsazen:
Hlavn postavy dlu

== osoby ==
== postava ==

Dabing dlu

== osoby ==
== postava ==

slo
Nzev
Reie
175. dl
´´Mikita Andy´´
176. dl
´´Mikita Andy´´
177. dl
´´Turner Brad´´
178. dl
´´Waring William´´
179. dl
´´Waring William´´
180. dl
´´Turner Brad´´
181. dl
´´Wood Martin´´
182. dl
´´DeLuise Peter´´
183. dl
´´Waring William´´
184. dl
´´Mikita Andy´´
185. dl
´´Mikita Andy´´
186. dl
´´Waring William´´
187. dl
´´DeLuise Peter´´
188. dl
´´DeLuise Peter´´
189. dl
´´Girotti Kenneth J.´´
190. dl
´´DeLuise Peter´´
191. dl
´´Girotti Kenneth J.´´
192. dl
´´DeLuise Peter´´
193. dl
´´Cooper Robert C.´´
194. dl
´´Wood Martin´´

Peteno: 273 krt
vygenerovano za: 0.20936418 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)