Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu Loud as a Whisper /Tichý jako šepot
seril:Star Trek: Nová generace
seril Star Trek: Nová generace - 31.dl Tichý jako šepot
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
1989.01.07 - Sobota
esk premira:
1997.03.19 - Støeda
ada:
2
Epizodu pidal uivatel:
geron
Epizodu naposledy upravil uivatel:
geron
slo epizody:
31
Dl v serii
5
nr:
Seznam nr

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
Pidno dne:
26.01.2011, 11:17:39
Zmna dne3:
1296037059
Dlka dlu:
45 min.
Obsah:

Enterprise přilétá k planetě Ramatis III, aby vyzvedla proslulého vyjednavače Spojené federace planet Rivu, který byl požádán, aby vyřešil sváry válčících kmenů na planetě Solais V.

Ukáže se, že je Riva hluchý. Ke komunikaci proto využívá svůj „chór“ dvou mužů a ženy, kteří jsou telepaticky propojeni s jeho myslí. Poradkyně Troi vysvětluje, že Rivův „chór“ funguje jako překladatelé, každý ohledně jiného archetypu jeho osobnosti. První ze dvou mužů reprezentuje jeho intelekt, filozofii a logiku, druhý libido a touhu a žena moudrost a harmonii. Chór je tak sladěný, že dokážou „slyšet“ i jeho pohyby ruky. Tento vztah se vytvářel po staletí, kdy jejich předkové podobně sloužili Rivovým předkům.

Znepřátelené frakce na planetě Solais V navzájem bojují již 15 století a téměř se navzájem vyhubily. Riva konstatoval, že jakékoliv původní údajné důvody konfliktu, jako válka o území, bohatství či jiné hmatatelné aspekty již dávno pozbyly významu a že válka se změnila v čistou osobní nenávist, a tedy i mír musí být nastolen v osobním duchu. Zároveò se obává možných postranních úmyslů plynoucích z mírové iniciativy.

Riva, jeho chór, Worf a Riker se transportují na planetu a setkají se se dvěma vojáky od každé znepřátelené strany. Jeden z nich náhle zabije všechny členy Rivova chóru a následně je zabit svým kolegou.

Zpět na Enterprise má Riva z důvodu absence svého chóru problémy s komunikací a domnívá se, že selhal. Riker navrhuje, aby další vyjednávání vedl kapitán Picard, ale ten ví, že na Solais nebudou poslouchat nikoho jiného, než Rivu.

Doktorka Pulaská stanoví, že pro něj neexistuje žádné medicínské řešení jeho problému se sluchem, protože jeho mozek není schopen přijímat sluchové vjemy. Dat se mezitím naučí pět znakových řečí a překládá pro něj.

Poradkyně Troi Rivovi řekne, bude navrácen na Ramatis, ale nejprve že se sama pokusí dokončit vyjednávání, protože už zašli příliš daleko na to, aby toho teï zanechali. Pak se ho zeptá, jaké je jeho tajemství vedení úspěšného vyjednávání. On odpoví, že prostě dopomůže jedné straně sporu s komunikací s druhou stranou. Jediný trik je v tom, že přiměje oba znepřátelené tábory, aby si navzájem naslouchaly a porozuměly, čímž je nevýhoda obrácena ve výhodu. Troi se ho zeptá, proč tedy neučiní to samé a neobrátí svou vlastní nevýhodu ve výhodu. Riva o této myšlence popřemýšlí, pak se na ní pousměje, políbí jí a poděkuje Datovi.

Riker, Worf, Troi, Dat a Riva se opět transportují na planetu. Riva výsadku řekne, že se můžou vrátit, kdykoliv budou chtít, že pošle zprávu, až bude s vyjednáváním hotov. Riker se podiví, jak bude Riva schopen komunikovat bez překladatele. Ten to objasní tak, že naučí znesvářené strany znakovou řeč a tím vlastně obrátí nevýhodu ve výhodu. Věří, že když budou takto hovořit s ním, brzy začnou stejným způsobem hovořit i sami mezi sebou a to jim dopomůže k životu v míru. Dat řekne, že to může trvat měsíce, ale Troi věří, že to je jistě smysluplně strávený čas. Výsadek se vrací na Enterprise a ponechává Rivu na planetě samotného.

Dl serilu je v jazycch..
*
slo
Nzev
Reie
27. dl
Rob Bowman
28. dl
Winrich Kolbe
29. dl
Rob Bowman
30. dl
Robert Becker
31. dl
Larry Shaw
32. dl
Les Landau
33. dl
Paul Lynch
34. dl
Rob Bowman
35. dl
Robert Scheerer
36. dl
Rob Bowman
37. dl
Joseph L. Scanlan
38. dl
Cliff Bole
39. dl
Joseph L. Scanlan
40. dl
Robert Iscove
41. dl
Winrich Kolbe
42. dl
Rob Bowman
43. dl
Les Landau
44. dl
Winrich Kolbe
45. dl
Rob Bowman
46. dl
Cliff Bole
47. dl
Robert Scheerer
48. dl
Rob Bowman

Peteno: 149 krt
vygenerovano za: 0.09815502 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)