Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Rozina sebranec
rok natočení:1945
film: Rozina sebranec / Rozina sebranec (1945)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
94 min.
přidal
admin
film přidaný
20.06.2016, 11:52:11

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Historický
info zde :
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Temperamentní Rozina se dozví od své nelaskavé matky, že je ve skutečnosti nalezencem, kterého dal bezdětným manželům na výchovu převor Anežského kláštera otec Antonín. Citově strádající Rozina se upne ke své první lásce - italskému skláři Nikolovi. Ten jí přísahá věrnost, ale později se vymlouvá na její nepočestný původ a opustí ji. Rozina se provdá bez lásky za svého vytrvalého nápadníka, starého a bohatého zednického cechmistra Karfa. Ten jí slíbí zakoupení majestátu, kterým ji zbaví pohany jejího neznámého původu. Po svatbě však z lakoty nedodrží slib. Soužití manželů je nesnesitelné. Rozina se znovu stane Nikolovou milenkou. Karf ji vypudí z domu, ale sám je pro její výstřednost zbaven cechmistrovství. Nikola z nenávisti k převorovi poštve na klášter lůzu. Sám převora pronásleduje a chce ho zabít. Rozina svým tělem zachytí Nikolovu smrtící ránu a vykoupí tak svůj předchozí život. Vrah se vzápětí zabije pádem ze střechy.


================================================================

Temperamental Rozina finds out from her unkind mother that she is a foundling given to the childless couple by Father Antonín, prior of the Convent of St Agnes. Rozina goes through an emotional shock and gets very attached to her first love - Italian glass-maker Nikola. He swears fidelity to her but later on uses her base birth as an excuse to leave her. Rozina marries her persistent suitor, old and rich master mason Karf, whom she doesn't love. He promises to buy an Imperial Charter to free her from the disgrace of her unknown origin. After the wedding, the niggardly man doesn't keep his promise. Their life together is unbearable. Rozina becomes Nikola's lover again. Karf drives her out of his house and is himself deprived of his title of the guild master because of her behaviour. Nikola goads a mob on the church because he hates the prior. He follows the prior and wants to kill him. Rozina throws herself between them and is hit by Nikola's fatal blow. Her life is redeemed with this act. The murderer falls from the roof and also dies.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Všechbota
hromotluk
fráter Bartolo

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
žebrák
svodnice
švec Bárta
dělník u Karfa #1
handlíř#1



Film je v jazycích..
Čeština (1945)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1945)
Formát obrazu
CDS 35mm (1945)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1945
Distributor
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 253 krát
vygenerovano za: 0.1871 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)