Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Hogo fogo Homolka
rok natočení:1970
film: Hogo fogo Homolka / Hogo fogo Homolka (1970)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
78 min.
přidal
geron
film přidaný
26.09.2011, 10:01:54

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Rodina Homolkova oslavuje velkou událost: konečně si mohli koupit auto. Ihned jezdí na malé výlety na Hradčany, na letiště, a plánují větší. Radost jim pokazí dopis od prababičky. Pradědeček je na smrt nemocný a je třeba, aby se s ním přijeli rozloučit. Rozmrzelí Homolkovi proto zamíří do jihočeské vesnice, kde prarodiče žijí. Jejich špatná nálada se nezlepší ani po příjezdu do venkovského stavení. Pradědeček si vyšel nad ránem do lesa a pak na soutěž loveckých psů-norníků, babička s jejich příjezdem nepočítala a nemá jim co nabídnout k jídlu. Homolkovi přivezou z hospody aspoň buřty a pivo, pradědeček si zatím užívá s přáteli mysliveckou slavnost, popíjí a už vůbec se mu nechce umřít. Pražští Homolkovi se rozloučí s prababičkou a vracejí se domů. Cestou se ještě zastaví u rybníka, kde se babička kdysi jako dítě topila a málem by se nyní utopila znovu. Když ji ostatní členové rodiny zachraňují, ocitnou se všichni ve vodě. Pradědeček se šastně vrací ze slavnosti a na lesní cestě zemře na mrtvici. Homolkovi propadnou atmosféře letního dne a s radostí se vrhnou do vody už bez oblečení. S příjemně chladivou vodou jako by odhodili banalitu svého života, zatímco po hrázi rybníka jede auto s mrtvým pradědečkem.

================================================================

The Homolka family celebrates a great occasion: they were finally able to buy a car. They immediately begin to drive for small trips to Hradčany, to the airport, and plan further trips. Their euphoria is spoiled by a letter from their great-grandmother. Their great-grandfather is dying and the family is expected to come along to say goodbye. The annoyed Homolkas therefore set off to the South Bohemian village where the grandparents live. Their bad mood does not improve upon their arrival to the village house - early in the morning, the grand-grandfather went for a walk to the forest and then to visit a competition of hunting terriers. The grand-grandmother did not reckon with their arrival and has no food to offer. The Homolkas bring at least some sausages and beer from the local pub while the grand-grandfather enjoys the hunter's celebration. He starts drinking and does not want to die at all any more. The Prague Homolkas say goodbye to their great-grandmother and return home. On the way, they drop by a pond where the grandmother fell in as a child and this time would almost drown again. When the rest of the family tries to save her, they all fall into the water. The great-grandfather is happily returning from the celebration and dies from a stroke on a forest path. The Homolkas succumb to the atmosphere of the beautiful summer day and cheerfully shed their clothes and jump into the water. It is as if the pleasantly cool water has washed away all the banality of their lives. At the same time, we can see the car with the dead grand-grandfather driving alongside the dike of the pond.

================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1970)

Filmová série1
Homolkovi - (1969÷1972)
(počet v db :3)
díl
název filmu
rok výroby
info
1
1969
2
1970
3
1972


Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1970)
Formát obrazu
CDS 35mm (1970)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1970
Distributor
Československo
Kino

1970
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 650 krát
vygenerovano za: 0.0687 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)