Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Ecce homo Homolka
rok natočení:1969
film: Ecce homo Homolka / Ecce homo Homolka (1969)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
80 min.
přidal
geron
film přidaný
26.09.2011, 09:57:09

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Je krásná letní neděle a Homolkovi jsou na výletě v lese nedaleko Prahy. Děda s babi se uvelebí v trávě, jejich syn Ludva dovádí se synky-dvojčaty v potoce a korpulentní snacha Heduš tančí mezi stromy, zatímco se ve vodě chladí pivo. V nedalekém mlází se muchlují mladí milenci. Ženský hlas volající o pomoc přeruší idylu a les urychleně opouštějí doposud neviditelné houfy lidí. Homolkovi se vrátí do pražského bytu, který obývají společně. Oběd, který by v lese byl lahůdkou, je doma poněkud improvizovaný. Babi, dvojčata a Heduš se vydají do Chuchle na závody koníčků. Děda se chystá na fotbal a Ludva, který si na Heduš tuto mužskou zábavu zatím "nevydobyl", je přinucen k vycházce s rodinou. V Chuchli se u stánku opije a následky jsou tristní. Kocovinou zmožený Ludva je svědkem i účastníkem spousty nešastných hádek a vyřizování si křivd mezi členy rodiny. Televize nefunguje, a tak jsou odkázáni sami na sebe. Děda potěšený fotbalem ztrácí náladu poté, co je přinucen ustlat manželskou postel, kterou rozházel. Babi spálí na uhel řízky, které smaží k večeři. Neděle končí. Heduš pláče, že je tlustá a nešastná, babi pro totéž a muži jsou nešastní, že se špatně oženili. Oba páry pak tančí na Beethovenovu Ódu na radost, která zazní z rozhlasu.

================================================================

It is a beautiful Sunday and the Homolka family are having a picnic in a forest not far from Prague. The grandfather and grandmother have settled comfortably in the grass, their son Ludva romps about in the river with his two young twin sons and his podgy wife Heduš dances among the trees, while the beer gets cooled in the water. A young couple embrace in the nearby bushes. A voice of a woman calling for help disturbs the idyll. Masses of people, unnoticed until now, begin to leave the forest in haste. The Homolka family returns to their shared flat in Prague. The meal, which would have been delicious in the forest, seems somewhat improvised at home. The grandmother, twins and Heduš set off for Chuchle to watch horse races. The grandfather gets ready to watch a game of football and Ludva, who could not persuade Heduš to join him in watching this "male" game, is forced to join his family on their excursion. He gets drunk at a stand in Chuchle and this has terrible consequences. Exhausted by the hangover, Ludva becomes a witness and co-conspirator in a number of disastrous squabbles and settling of wrongdoings among the members of his family. Their TV set breaks down, and the family is left to its own resources. The grandfather has to make the double bed after he has messed it up, and this ruins his high spirits after the football. The grandmother burns the steaks she was frying for dinner black. The Sunday is over. Heduš cries because she is fat and unhappy, the grandmother joins in, and the men are miserable to have made such failures of their marriages. The two couples finally dance to Beethoven's Ode to Joy, which is heard on the radio.

================================================================


obsazení:
Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Heduš
Ludva
děda Homolka
Marie Homolková


Film je v jazycích..
Čeština (1969)

Filmová série1
Homolkovi - (1969÷1972)
(počet v db :3)
díl
název filmu
rok výroby
info
1
1969
2
1970
3
1972


Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1969)
Formát obrazu
CDS 35mm (1969)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1969
Distributor
Československo
Kino

1969
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 711 krát
vygenerovano za: 0.1262 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)