Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Červená kůlna
rok natočení:1968
film: Červená kůlna / Červená kůlna (1968)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
72 min.
přidal
geron
film přidaný
10.02.2012, 17:00:00

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Dětský
info zde :
Family
Rodinný
info zde :

Obsah filmu:

Horáčkovi se konečně dočkali a stali se majiteli nového embéčka. Jenomže vůz je potřeba garážovat a míst je zoufalý nedostatek. Tatínek Horáček, právník, dává inzeráty a všude se poptává. Nakonec dostane tip od svého bývalého klienta - recidivisty Vrány. Není to garáž, ale stará kůlna, jejímž majitelem je starý pan Andrýs. Horáček ho navštíví i se svým devítiletým synkem Míšou. Děda má v kůlně nepojízdné staré auto a spoustu krámů, ale snad by se na prodeji dohodl, velmi se však rozmýšlí. Rozhodnutí odkládá už jen proto, že si velmi oblíbil malého Míšu, a tak se návštěvy opakují. Pro chlapce je dědův svět velkým objevem a tráví u něj všechny volné chvíle. Udivená maminka se dozví až od učitelky, že Míša prodává s dědou Večerní Prahu. Míša mamince vysvětlí, že pomáhá Andrýsovi šetřit na pohřeb a že i on se často cítil sám. Děda se zmínil o svých třech dětech, ale zjevně je sám, protože i Štědrý večer stráví u Horáčkových. Kůlnu jim nakonec prodá, ale přeje si splátky po pěti korunách. Tak může za Míšou pravidelně docházet a rozumní rodiče s pochopením přijímají nesourodé přátelství svého synka se starým pánem. Kůlna je nakonec zbořena a auto opět na ulici. Děda se však mezitím stal členem rodiny.

================================================================

The Horáček family has finaly become an owner of awaited new Škoda car. The car, however, must be garaged and there is a desperate lack of space. Daddy Horáček, lawyer, publishes advertisements and asks everywhere around. Finally, he gets a tip from his former client - the old lag Vávra. The space in question is not exactly a garage, but an old shed whose owner is the old man Andrýs. Horáček visits him with his nine-year old son Míša. The old man keeps a broken-down old car and lots of rubbish in his shed and most probably would agree with the sale, but is very hesitant. He keeps putting off the decision only because he has become very fond of little Míša, and thus the visits continue. The old man's world is a great revelation for the small boy and the kid spends all his leisure moments with him. His astonished mother eventually learns from his teacher that Míša sells the Večerní Praha evening paper with the old man. Míša explains to his mother that he is helping Andrýs save up for his funeral and that he himself often feels lonesome. The old man mentioned his three children but he is apparently alone, since he spends even Christmas Eve with the Horáčeks. Eventually, he sells them the shed, but wishes to be paid off in five-crown instalments. He can thus visit Míša on a regular basis and the tolerant parents accept this incongruous friendship between their little son and the old man. At the end, the shed is torn down and the car is again on the street. But the old man has already become a member of the family.

================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1968)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1968)
Formát obrazu
CDS 35mm (1968)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1968
Distributor
Československo
Kino

1968
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 661 krát
vygenerovano za: 0.1364 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)