Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu The Tholian Web /Sí Tholianù
seril:Star Trek
seril Star Trek - 65.dl Sí Tholianù
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
1968.11.15 - Pátek
esk premira:
2003.05.30 - Pátek
ada:
3
Epizodu pidal uivatel:
geron
Epizodu naposledy upravil uivatel:
geron
slo epizody:
65
Dl v serii
9
nr:
Seznam nr

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
Pidno dne:
25.01.2011, 16:10:24
Zmna dne3:
1295968224
Dlka dlu:
45 min.
Obsah:

Hvězdného data 5693.2 hvězdná loï USS Enterprise NCC-1701 vedená kapitánem Jamesem Kirkem pátrá po ztracené federační lodi USS Defiant, která se je považována za pohřešovanou. Když loï objevují, na její palubu se transportují kapitán Kirk, první důstojník Spock, vrchní lékař Dr. McCoy a praporčík Pavel Čechov. Na lodi vše nasvědčuje tomu, že zde proběhla vzpoura.

Senzory pana Spocka ukazují ale, že na Defiantu nejsou žádné známky života. Dr. McCoy si jako první všímá, že loï se celá i mrtvou posádkou rozplývá, když mu projde ruka skrz stůl. Něco navíc ovlivòuje i transportní zařízení na Enterprise a je možné přenést pouze 3 členy výsadku. Kirk se rozhodne zůstat na lodi. Ostatní se daří přenést na poslední moment, než se Defiant rozplynul ve vesmíru.

Spock, jakožto velící důstojník vypočítává, že Defiant uvízl v meziprostoru i s Kirkem a loï úplně nezmizela, pouze se její existence v tomto vesmíru omezila na určité periody a další má být za hodinu a padesát tři minuty. Na obzoru se objevuje plavidlo Tholianů, kteří si nárokují tuto část vesmíru, ale dávají potřebný čas Enterprise. Po uplynutí času však bez varování na Enterprise střílí. Scottymu se navíc nepodařilo na transportních souřadnicích Kirka zachytit. Spock je tak nucen loï bránit, ale aby nenarušil energii prostorů mezi vesmíry, kde může být Kirk, používá záložní okruhy, které sice vyřadí tholianskou loï z boje, ale také zničí pohon Enterprise. Jednotlivé členy posádky navíc popadá šílenství, stejně jako to patrně bylo na palubě lodi USS Defiant.

Když je jedna tholianská loï odražena od Enterprise, objevuje se další a společně začínají plést kolem Enterprise pavučinu z neznámého vlákna pro uvěznění lodi Federace. Po uplynutí určité doby Spock prohlašuje před posádkou kapitána Kirka za mrtvého. McCoy jej podezírá, že jeho chybou uvěznil Enterprise v této oblasti při snaze o získání kapitánského křesla. Spolu shlédnou kazetu, kterou zanechal Kirk pro případ jeho smrti. V ní kapitán naléhá aby se Spock řídil nejen logikou, ale i McCoyovým názorem. Zároveò nabádá doktora, aby respektoval Spocka jako nového kapitána a nepochyboval o jeho rozhodnutích. McCoy se Spockovi omluví a jde dále hledat protilátku proti šílenství, které postihuje další a další členy posádky.

Uhura ve své kajutě zahlédne kapitána Kirka ve skafandru v zrcadle. Obeznámí s tím McCoye, ale ten jí pouze hospitalizuje na ošetřovně. Kapitánův obraz však zahlédne také Scotty ve strojovně a později i Spock s McCoyem na můstku. Laboratoř objevuje funkční protilátku proti šílenství, jde o derivát terragenu, klingonského nervového plynu, smíchaného s alkoholem.

Podle Spockových propočtů se také objevuje znovu obraz Kirka. Tholiané již dokončují síť kolem Enterprise a tak Spock musí dát povel k použití motorů na plný výkon, což loï vymrští pryč ze sítě. Díky tomu, že byl Kirk zaměřen transportním paprskem, přenesl se s nimi a následně jej mohli přenést do transportéru.

Když se později Kirk ptá, jak spolu mezitím Spock s McCoyem vycházeli, oba vyhýbavě odpovídají, že šlo pouze o malé roztržky a nakonec popřou, že by se i dívali na pásku pro případ kapitánovy smrti.

Dl serilu je v jazycch..
*
slo
Nzev
Reie
57. dl
Marc Daniels
58. dl
John Meredyth Lucas
59. dl
Jud Taylor
60. dl
Marvin J. Chomsky
61. dl
Ralph Senensky
62. dl
Vincent McEveety
63. dl
Marvin J. Chomsky
64. dl
Anton Leader
65. dl
Herb Wallerstein
66. dl
David Alexander
67. dl
Jud Taylor
68. dl
John Erman
69. dl
John Meredyth Lucas
70. dl
Herb Wallerstein
71. dl
Jud Taylor
72. dl
Jud Taylor
73. dl
Herb Wallerstein
74. dl
Herbert Kenwith
75. dl
Murray Golden
76. dl
David Alexander
77. dl
Jud Taylor
78. dl
Herschel Daugherty
79. dl
Marvin J. Chomsky
80. dl
Herb Wallerstein

Peteno: 176 krt
vygenerovano za: 0.08275509 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)