Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu Requiem for Methuselah /Rekviem za Metuzaléma
seril:Star Trek
seril Star Trek - 75.dl Rekviem za Metuzaléma
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
1969.02.14 - Pátek
esk premira:
2003.08.22 - Pátek
ada:
3
Epizodu pidal uivatel:
geron
Epizodu naposledy upravil uivatel:
geron
slo epizody:
75
Dl v serii
19
nr:
Seznam nr

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
Pidno dne:
25.01.2011, 16:31:43
Zmna dne3:
1295969503
Dlka dlu:
45 min.
Obsah:

Píše se hvězdné datum 5843.7 a USS Enterprise NCC-1701, vlajková loï Spojené federace planet, pod vedením kapitána Jamese T. Kirka je zasažena nákazou rigelliánské horečky. Aby nákaza byla zažehnána, je zapotřebí látka zvaná Ryetalyn. Daří se najít planetu, kde se nachází v použitelné formě. Při výsadku jsou však pan Spock, kapitán Kirk a vrchní lékař Leonard McCoy napadeni levitujícím robotem. Na poslední moment se objevuje cizí muž a robota odvolá. Žádá, aby všichni tři opustili planetu a to okamžitě, jinak je bude muset donutit. Kirk se nedá a tak muž, který se představí jako Flint, nakonec souhlasí a dává výsadku 2 hodiny pro získání látky.

Flint nabídne výsadku pohoštění ve svém domě s tím, že jeho robot zatím látku nasbírá a zpracuje. Pan Spock je velmi udiven vybavením domu. Nachází se zde nikdy neobjevené obrazy nesoucí jasný rukopis Leonarda da Vinci, neznámý notový part z rukou Brahmse nebo Gutenbergovu bibli. Flint představuje výsadku mladou dívku, Raynu. Rayna si získává rychle náklonnost lidské části výsadku, zatímco pan Spock kvituje její vzdělání odpovídající 16 univerzitním titulům.

Všichni společně tráví čas, ale přichází McCoy znepokojen, protože získaný ryetalyn obsahuje cizí látku, která ničí jeho potřebné účinky. Flint slibuje, že vyšle robota pro další sběr a dohlédne na přípravu, aby se to neopakovalo. Kirk pojme k Ryaně jistou náklonnost, avšak při vzájemném polibku se objevuje robot, který nereaguje na Ryaniny pokyny a chce kapitána zabít. Tomu zamezí pan Spock, když jej zničí phaserem.

Flint to označuje za poruchu. Spock ale později usuzuje, že vztah mezi Flintem a Ryanou není pouze přátelský a spíše žárlí. Kapitán Kirk už má silné podezření, že v domě něco nehraje a spolu s kolegy se dostane do zadní místnosti, kam ani Rayna nesmí. Zde objevují hotový ryetalyn, ale také předchozí modely Rayny, která je ve skutečnosti android. Jsou přistiženi Flintem, který potvrzuje Spockovu teorii, že jde o nesmrtelného člověka, který za svůj život byl již Alexandr Veliký, Lazar, král Šalomoun, Merlin, Metuzalém nebo Reginald Pollack. Byl zhnusen barbarstvím lidí a proto odletěl na opuštěnou planetu, kde mohl mít konečně klid. Ovšem scházela mu životní partnerka, která by jej neopustila a žila s ním na věky. Odmítá však nechat Ryanu odejít, protože do doby, než přišel Kirk neznala city a emoce a teï, když je projevila, chce aby patřily jemu.

Strhne se mezi nimi boj, ale Ryana odmítá být příčinou té nenávisti, zhroutí se a zemře. Spock vysvětluje, že nedokázala po získání emocí zvládnout protichůdné pocity, kdy Flinta milovala jako otce a zároveò jako partnera. Kirk se později na Enterprise trápí posledními událostmi a usíná za pracovním stolem. V tom přichází do místnosti McCoy a Spockovi sděluje, že Flint již nebude žít věčně, když opustil Zemi, ale že zbytek života chce využít pro rozvoj lidstva. Poznamenává, že je rád, že Jim spí, protože to pro něj musí být hrozné, když zjistil, že ženu, kterou miloval vlastně ztratil dvakrát.

Při odchodu dodává, že nejlepší by bylo, kdyby to jejich kapitán mohl zapomenout. Když odejde, Spock přijde ke Kirkovi a vulkánským spojení myslí mu poslední vzpomínky vymaže.

Dl serilu je v jazycch..
*
slo
Nzev
Reie
57. dl
Marc Daniels
58. dl
John Meredyth Lucas
59. dl
Jud Taylor
60. dl
Marvin J. Chomsky
61. dl
Ralph Senensky
62. dl
Vincent McEveety
63. dl
Marvin J. Chomsky
64. dl
Anton Leader
65. dl
Herb Wallerstein
66. dl
David Alexander
67. dl
Jud Taylor
68. dl
John Erman
69. dl
John Meredyth Lucas
70. dl
Herb Wallerstein
71. dl
Jud Taylor
72. dl
Jud Taylor
73. dl
Herb Wallerstein
74. dl
Herbert Kenwith
75. dl
Murray Golden
76. dl
David Alexander
77. dl
Jud Taylor
78. dl
Herschel Daugherty
79. dl
Marvin J. Chomsky
80. dl
Herb Wallerstein

Peteno: 303 krt
vygenerovano za: 0.16902614 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)