Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Dáma s malou nožkou
rok natočení:1919
film: Dáma s malou nožkou / Dáma s malou nožkou (1919)
Základní info k filmu
typ filmu: TV Dokument
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
03.07.2012, 22:02:56

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Muž v masce se sklání nad mrtvou dívkou... dva muži se honí po střeše a nakonec jeden svrhne druhého dolů... žena, která vše viděla, je pronásledována a probodena dýkou... Ukáže se, že vše jsou jen představy soukromého detektiva Toma Machaty, který si čte v Detektivních novelách. Tomův asistent Archibald nese ve velké tašce peníze a je okraden. Na místě činu najdou oba detektivové stopu velmi malé nohy a rozhodnou se pro neobvyklý způsob pátrání. Tom, vyšňořený extravagantní kostkovanou šálou a čepicí, nabízí na kluzišti obouvání bruslí dámám s nohou menší než číslo 36. Archibald se převlékne za čističe bot – rovněž pouze pro dámy s malou nožkou. Tom se seznámí s koketní mladou ženou. Ta požádá Toma, aby zjistil, kde byl její přítel předchozí noc, a dá mu jeho fotografii. Nezkušený detektiv Tom doma přemýšlí o dalším postupu, když se jako zázrakem objevuje ve dveřích muž z fotografie - přítel mladé dámy. Muž přináší tašku, která mu přistála na hlavě, když se opilý ve společnosti přátel vracel ráno z flámu. Po vystřízlivění si na štítku uvnitř tašky přečetl Tomovu adresu, i to, že je detektivem. Žádá Toma, aby na oplátku zjistil, s kým se schází jeho přítelkyně. Netuší, že tím mladíkem je Tom. Ten dá muži tip na Archibalda ve své čepici a šále a sám spěchá za dámou s malou nožkou, která, jak se zdá, jeho city opětuje.
================================================================

A man in a mask is leaning over a dead girl...two men are chasing each other over the rooftops and finally one of them pushes the other down...a woman, who has seen the whole episode, is followed and stabbed with a dagger...It is finally revealed that these are only scenes from the imagination of private detective Tom Machata who is reading from a Detective novels. Tom's assistant Archibald is carrying some money in a large bag. A dexterous thief notices his bag and, before Archibald realises what is going on, he is left with just the bag handles. At the scene of the crime both detectives notice some very small footprints and decide for a very unusual method of investigation. Tom, dressed up in an extravagant checked scarf and cap, goes to the skating rink and offers to help women on with their skates whose feet are smaller than size 36. Archibald is disguised as ashoeshine boy - also only for women with small feet. Tom makes the acquaintance of a flirtatious young woman whilst Archibald has had enough of shoe cleaning soon after an old road-sweeper comes up to him to have her shoes cleaned. The young woman asks Tom to find out where her boyfriend was the preceding night and she gives him his photograph. Tom, the inexperienced detective, is thinking at home what to do next when the man from the photograph miraculously appears in the doorway. He has a bag with him which landed on his head while returning home drunk in the company of friends from a night on the town. After he had sobered up he read Tom's address stuck on a label inside the bag and he noticed that he was a detective. He asks Tom, in return, to find out whom his girlfriend is seeing. He does not know that the young man is Tom himself. Tom plants on him Archibald with his cap and scarf and rushes off to the lady with the small feet who, it seems, returns his feelings.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
2. Režisér
Scénarista
Námět
Námět
Kameraman
Scénarista
Architekt

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Tomův asistent Archibald Pelich
dáma s malou nožkou
soukromý detektiv Tom Machata
vražedkyně
světák v cylindru

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
muž na střeše
stará bába metařka
světákova přítelkyně
muž v autě


Epizodní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Role neurčená #1
Role neurčená #2


Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1920
Distributor
Československo
Kino

1919
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 776 krát
vygenerovano za: 0.4138 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)