Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Akcie P.Ž.H.
rok natočení:1919
film: Akcie P.Ž.H. / Akcie P.Ž.H. (1919)
Základní info k filmu
typ filmu: film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
95 min.
přidal
admin
film přidaný
25.06.2012, 21:45:18

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Po smrti svého otce, farmáře a českého emigranta v Americe, odjíždí Alice Gregrová do Prahy, aby se zde podle posledního otcova přání natrvalo usadila. Veze si s sebou šek na ohromnou sumu peněz - dědictví po otci. O jejím šeku se dozvědí dva dobrodruzi, Jimmy a Freddy, a ihned vypracují plán, jak se drahocenného papíru zmocnit. Přepadnou dívku v sadové čtvrti, jí se však podaří uniknout. Její volání o pomoc totiž uslyšel mladý majitel hutí Jiří Peters, pro kterého střetnutí s oběma dobrodruhy skončí těžkým zraněním. Alice se vypraví za ochráncem na návštěvu a v jeho kanceláři z dopisu pozná neutěšenou finanční situaci Petersova podniku. Rozhodne se, že mu pomůže, a na záchranu jeho huti dá k dispozici své jmění. Jiří se teprve v rekonvalescenci s překvapením dozví o stoupajícím kurzu akcií svého podniku. Záhada se brzy vysvětlí a Jiří s Alicí poznají, že je spojuje nejen vzájemná vděčnost, ale i hluboká láska. (Podle dobového popisku.)

================================================================

Contents: After the death of her father, a farmer and Czech emigrant in America, Alice Gregrova leaves for Prague to settle down for good, to comply with her father's last wishes. She takes with her a cheque for a large sum of money which her father had left her. Two adventurers Jimmy and Freddy, find out about her cheque, end , and they immediately work out a plan to get the valuable paper into their hands. They attack the girl in the town park but she manages to run away. Her call for help is heard by the young owner of the ironworks, Jiří Peters, who comes to her reseue and is badly wounded by the two adventurers. Alice pays her defender a visit and from a letter she reads in his office she, discovers that Peters' ironworks are in great financial difficulty. She decides to help him and hands over her inheritance to save the works. Jiří, convalescing, finds out to his surprise that his company shares are rising. The mystery is soon explained and Jiří and Alice realise that they have in common not only mutual gratitude but also a deep love for each other. (According to a film description of the time.)
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista
Námět
Kameraman
Výtvarník
Architekt

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Alice Gregrová
Jiřího strýc
farmář Gregr
majitel hutí Jiří Peters
sluha Jiřího Peterse Jan

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
notář v New Yorku Norton
Jimmyho přítel Freddy
lékař
notářův sekretář Jimmy Brooks



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1920
Distributor
Československo
Kino

1919
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 784 krát
vygenerovano za: 0.4417 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)