Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Noc na Karlštejně
rok natočení:1919
film: Noc na Karlštejně / Noc na Karlštejně (1919)
Základní info k filmu
typ filmu: Krátky film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
12.07.2012, 20:22:54

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Zamilovaní Jaroslav a Růženka jdou v doprovodu Růženčiny matky na Karlštejn. Marně se snaží matce utéct, až nakonec Jaroslav koupí poslední lístky na prohlídku hradu. Když matka doběhne, je hrad zavřený a probíhá už prohlídka. Jaroslav s Růženkou se při prohlídce opozdí a jsou nuceni na hradě přenocovat. Zdá se jim, že se ocitli ve 14. století a byli zatčeni hradní stráží. Když Petr Cyperský objevil, že na Karlštejně přenocovala žena, předvedl ji Karlu IV. Král rozhodl, že milence naoko potrestá a pak je nechá uprchnout. Při útěku je však Petr Cyperský dostihne a odveze k sobě. Stanou se jeho otroky, Jaroslav pracuje na poli, Růženka je v harému. Protože se oba protiví příkazům, dá je Petr svázat a v pytli hodit do vody. Milenci se probudí ze strašného snu, ale právem se obávají, že setkání s matkou bude horší než celý sen. Za rok se na Karlštejn znovu vracejí, už po svatbě a s miminkem.

================================================================

Lovers, Jaroslav and Růženka escort Růženka's mother to Karlštejn Castle. In vain do they try to escape from her mother, until finally Jaroslav buys the last tickets for a sight-seeing tour of the castle. However, by the time Mother reaches the castle it is closed and the touris already in progress. Jaroslav and Růženka get left behind on the tour and are forced to spend the night in the castle. They dream that they find themselves in the fourteenth century and are locked in the castle dungeon. When Petr Cyperský discovers that a woman has spent the night in the castle he brings the lovers before King Charles IV. The King decides, that for the sake of appearances they must be punished and then he allows them to go free. On theis escape, however, Petr Cyperský catches up with them and takes them with him back to his house. They become his slaves. Jaroslav works in the fields, Růženka becomes part of the harem. When they both stand firmly against his orders, Petr ties them together, puts them in a sack and throws them in to the river. The lovers wake up from the terrible dream fearing that the worst is yet to come when they face mother. In a year they return to Karlštejn again. They are now married and have a small baby.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista
Námět
Kameraman
Autor
Architekt

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
císař Karel IV.
Růženka
purkrabí
matka Růženky

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
arcibiskup Arnošt z Pardubic
kat
otrokyně
stará panna
profesor
Jaroslav
eunuch
písař
král Petr Cyperský



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1920
Distributor
Československo
Kino

1919
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 629 krát
vygenerovano za: 0.945 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)