Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Dáma s růží
rok natočení:1919
film: Dáma s růží / Dáma s růží (1919)
Základní info k filmu
typ filmu: Krátky film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
03.07.2012, 22:48:03

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Básník a snílek Jan Mařan nemá rád rušný život ve velkoměstě a proto si najde byt v romantickém starém zákoutí Prahy. Tady je spokojen, seznámí se s milou dívkou a zamiluje se do ní. Jeho láska však netrvá dlouho. Jednoho dne uvidí u starožitníka portrét ženy z 18. století. Okouzlí ho její krása a oči, které jako by na něho stále hleděly. Náhodou zabloudí do staré zahrady a najednou spatří před sebou dámu z obrazu. Podaří se mu vstoupit do její doby, vyznává jí lásku, ale dáma před ním uprchne. Jediné, co básníkovi zbude, je růže z její ruky. Jan na dámu nemůže zapomenout, marně ji však hledá. Přestane rozlišovat mezi snem a skutečností a vážně onemocní. Když umírá, vidí svou krásku, která ho láká k sobě. (Podle dobového popisku.)

================================================================

Poet and dreamer Jan Mařan does not like the busy life of the city so he goes to look for a flat in a romantic old part of Prague. He is contented with what he has found and he also meets a sweet girl and falls in love with her. His love, however, does not last long. One day he sees a portrait of a woman from the 18th century in an antique dealer's shop. He is bewitched by her beauty and her eyes which seem to follow him wherever he goes. By chance he wanders into an old garden and he suddenly sees the lady from the painting. He manages to enter her period, and tells her of his love for her but the lady runs off. The only thing he has left to remind him of her is the rose from her hand. Jan cannot forget the woman and he searches for her in vain. He is gradually unable to distinguish dream from reality and he falls seriously ill. When he is dying he sees his beautiful lady, who lures him to her. (According to promotional material issued at the time the film was made.)
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista
Scénarista
Námět
Námět
Kameraman
Kameraman
Architekt

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Máňa
malíř Horák

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Role neurčená #1
básník Jan Mařan



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1919
Distributor
Československo
Kino

1919
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 709 krát
vygenerovano za: 0.3098 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)