Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Happy End
rok natočení:1967
film: Happy End / Happy End (1967)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé-Barevné
délka filmu
71 min.
přidal
geron
film přidaný
09.01.2012, 18:32:43

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Ostří gilotiny oddělí odsouzencovu hlavu od trupu, ale vzápětí hlava přiskočí k tělu a řezník Bedřich Frydrych oživne. S temperamentem vypráví "pozpátku" svůj příběh a vrací se k událostem předcházejícím popravě - až k dramatickému seznámení se svou budoucí manželkou Julií. - V procesu je Bedřich odsouzen k trestu smrti za vraždu své ženy. Byl dopaden strážníkem, když přenášel v kufru její rozčtvrcené tělo. Následující sekvence zachycuje postupem zpětného chodu kamery uvedení těla manželky do původního stavu a děj pokračuje k výchozí situaci Bedřichova životního příběhu. Žije spokojeně s Julií, ale z divoké žárlivé scény vyplyne, že Julie je mu nevěrná. Bedřich vypátrá milence své ženy, jakéhosi pana Ptáčka, kterého hrdinsky zachránil před utonutím, když byli s Julií u moře na svatební cestě. Sňatku s Julií předchází rozchod Bedřicha s milenkou. Přestože Juliina matka se svatbou souhlasí, dívka se pokusí o sebevraždu. Děj spěje k začátku příběhu, ve kterém dojde k seznámení Julie s Bedřichem, který ji při požáru zachránil z plamenů. Ve filmu to však vypadá tak, že Bedřich hodí Julii do ohně, sestoupí se žebříku a políbením bývalé milenky dosáhne vytouženého happyendu.

================================================================

The edge of the guillotine separates the condemned man's head from his trunk, but the head immediately jumps back and unites with the body and the butcher Bedřich Frydrych comes back to life. With a good deal of temperament, he begins to tell his story "backwards" and returns to the events preceding his execution - as far back as to his dramatic first meeting with his future wife Julie. - At the court, Bedřich is sentenced to death for the murder of his wife. He was caught by a constable, while he was carrying her quartered body in a suitcase. The following sequence describes - through running the camera backwards - the "assembly" of his wife's body into its original state and the story continues to the beginning of Bedřich's life. He lives comfortably with Julie but a wild jealous scene reveals that Julie is unfaithful to him. Bedřich searches out his wife's lover, a Mr Ptáček whom he had heroically saved from drowning during their honeymoon by the sea. Bedřich's marriage with Julie is preceded by his split with his lover. Although Julie's mother agrees with the wedding, the girl attempts to commit suicide. The story goes back to the beginning, to the first acquaintance of Bedřich with Julie, who saves Julie from a fire. In the film, however, it looks as if Bedřich threw Julie into the fire; then he descends the ladder and, by kissing the hand of his former lover, attains a happy end.
================================================================


obsazení:
Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
soudce#1



Film je v jazycích..
Čeština (1967)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1967)
Formát obrazu
CDS 35mm (1967)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1967
Distributor
Československo
Kino

1967
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 761 krát
vygenerovano za: 0.953 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)