Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Hoří, má panenko
rok natočení:1967
film: Hoří, má panenko / Hoří, má panenko (1967)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Barevný
délka filmu
75 min.
přidal
geron
film přidaný
10.02.2012, 21:11:28

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:


V podkrkonošské obci se chystá požárnický ples, na němž má být odměněn pozlacenou sekyrkou bývalý předseda Vrána za svou padesátiletou činnost v hasičském sboru. Muži zdobí taneční sál, v jeho rohu už je na dvou stolech připravená bohatá tombola, kterou hlídá člen výboru Josef. Po zahájení bálu hledají další členové výboru kandidátky pro volbu královny krásy. Nemohou se mezi sebou dohodnout, a navíc je v rozhodování ovlivňují příslušníci jejich rodin. Při výběru dívek v uzavřené kanceláři dojde k řadě nepříjemných situací. Celá akce skončí fiaskem, protože dívky se stydí a na pódium nenastoupí. Problémy má i Josef. Kdykoliv si odskočí pro pivo, zmizí něco z tomboly. Později pak zjistí, že ukradená tlačenka je schovaná v tašce jeho ženy. Uprostřed zábavy vypukne v obci požár. Ačkoliv se hasiči pustí do své práce, dřevěný domek dědy Havelky shoří do základů. Vesničané se rozhodnou, že mu věnují výtěžek z tomboly. Když se však vrátí do sálů, najdou stoly s tombolou zcela prázdné. Po výzvě pořadatelů, aby lidé všechno vrátili, je u stolů přistižen jen nevinný Josef, který chtěl napravit manželčin prohřešek. Je po plese, lidé se rozejdou. V sále sedí jen Vrána, čekající na svou odměnu. Bohužel i tu někdo ukradl.

================================================================

In a village under the Giant Mountains, a firemens' ball is in preparation. The former chairman of the firemen, Vrána, is to be rewarded by a golden axe for fifty years of service in the firemens' corps. The men decorate the dancing hall: there is a rich tombola prepared on two tables in the corner, guarded by Josef, one of the members of the committee. When the ball begins, the rest of the committee members try to find girls - candidates for the ball's beauty queen competition. But they are unable to agree upon the winner and their decision-making is moreover constantly influenced by their family members. There are many unpleasant situations during the selection of girls behind the closed door of the office. The whole action results in a fiasco - the girls are shy and refuse to come up to the stage. Josef, too, faces some problems. Every time he leaves the tombola to have a beer, something disappears from the tables. Later, he finds out that the stolen collared pork resides hidden in his wife's bag. In the midst of the celebrations, a fire bursts out in the village. Although the firemen do their best, the wooden cottage of old man Havelka burns to the ground. The villagers decide to donate the tombola takings to him. Upon their return to the dance hall, however, they find the tables with the tombola all empty. The organizers ask the people present to return everything, but the only one to be found by the tables is the innocent Josef who wanted to correct his wife's wrongdoings. The ball is over, people walk away. There is only Vrána sitting in the empty hall, waiting for his reward. But that, unfortunately, was stolen, too.

================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1967)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1967)
Formát obrazu
CDS 35mm (1967)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1967
Distributor
Československo
Kino

1967
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 668 krát
vygenerovano za: 0.1462 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)