Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Dita Saxová
rok natočení:1967
film: Dita Saxová / Dita Saxová (1967)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
103 min.
přidal
geron
film přidaný
10.02.2012, 17:13:43

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :
Psychologický
info zde :

Obsah filmu:

Dita Saxová přežila jediná ze své rodiny koncentrační tábor. Je dva roky po válce a ona bydlí s podobně postiženými dívkami v Domově děvčat, který zřídila Židovská náboženská obec v Praze. Za Ditou přichází advokát, u kterého si její strýc, zubní technik, schoval před válkou zlaté fólie. Předá jí pouze polovinu, ostatní si ponechává jako honorář za prožité "nebezpečí". Dita si za malý poklad koupí drahocenný náramek a zbylými plátky zlata obdaruje při oslavě svých osmnáctých narozenin kamarádky Lízu, Brittu a Toničku. Krásná Dita má tři nápadníky. Zoufale zamilovanému Ficimu nedává žádnou naději a s bohatým Herbertem nechce jet do San Salvadoru. Myslí si, že pravou lásku nalezla u Davida Egona, a v penzionu za Prahou s ním přijde o panenství. Mladík je však povrchní floutek a přecitlivělé dívky se hluboce dotkne, když zjistí, že se s ní David chlubí jako s kořistí. Ditu opustí kamarádky. Líza se bez lásky vdá za bohatého advokáta, Britta odjede do Anglie a droboučká a nemocná Tonička umírá. Dita se dostane do Švýcarska. Devatenácté narozeniny slaví na večírku emigrantů u velmi bohaté rodiny Werliových. Synové hostitelů se jí dvoří. Citově deprimovaná Dita se cítí být pouze krásným předmětem. Ráno úmyslně odchází do mrazivých hor, aby tam nalezla smrt.

================================================================

Dita Saxová is the only one in her family to have survived the concentration camp. Two years have passed since the War and she now lives, together with young women in similar circumstances, at the Young Women's Home organized by the Jewish religious community in Prague. Lawyer comes to see Dita, at whom her uncle, a dental technician, hid his gold foils before the War. He hands over only half of them, and keeps the rest as the payment for the "dangers" he had endured. Dita spends a small fortune on a precious bracelet she buys for herself, and, at her eighteenth birthday party, presents her friends Líza, Britta and Tonička with the remaining gold foils. Beautiful Dita has three suitors. She gives no hope to the madly enamoured Fici and refuses to go to San Salvador with the rich Herbert. She thinks that she has found true love in David Egon and loses her virginity with him at a pension outside Prague. However, the youth is merely a superficial fop and the sensitive girl is deeply hurt to find that he boasts about his success as if she were prey. Dita is deserted by her friends. Líza enters into a loveless marriage with a rich lawyer, Britta goes to England and the fragile, dainty and illness-prone Tonička dies. Dita manages to go to Switzerland. She celebrates her nineteenth birthday at an émigré party organized by the affluent Werli family. The two sons of the hosts court her. Emotionally deprived, Dita feels herself to be nothing but a beautiful object. Next morning she goes in the icily cold mountains, to look for her death.


================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista


Film je v jazycích..
Čeština (1967)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1967)
Formát obrazu
2.35 : 1 (1967)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1968
Distributor
Československo
Kino

1967
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 678 krát
vygenerovano za: 0.2543 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)