Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Dostal jsem nápad udělat kočku
rok natočení:1967
film: Dostal jsem nápad udělat kočku / Dostal jsem nápad udělat kočku (1967)
Základní info k filmu
typ filmu: Studentský film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
23.02.2021, 16:26:17

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Obyčejný den v malém městečku. Student Milan se učí na zkoušky. Kamarád Slávek se bezcílně prochází ulicemi. Potká Helenu, bývalou spolužačku a svoji a Milanovu platonickou lásku. Jenomže dívka už je vdaná a tlačí kočárek s děckem. Helena pozve Slávka, aby přišel odpoledne na buchty. Slávek si dá v restauraci pivo a mladé servírce se pochlubí sádrovou kočkou, kterou sám vyrobil. Mladé ženě se líbí a ráda by ji za sto korun koupila. Slávek ji odmítne a později s Milanem spřádá plány na výrobu koček ve velkém, která by mu zajistila neustále chybějící peníze. Rozhodnou se udělat mejdan, ale nedokáží oslovit žádnou dívku. Zastaví se u Heleny a pozvou ji na večerní návštěvu. Protože má její manžel noční službu, mladá žena přijde. Mladíci si však od večírku zjevně slibují víc, než se nakonec stane. Společně všichni vzpomínají na školní léta a plány na společnou cestu do Kanady. Helena přijme od Slávka dar - sádrovou kočku - a odejde domů.

================================================================

It is an ordinary day in a small town. Milan, a student, prepares for his exams while his friend Slávek aimlessly wanders the streets. Slávek meets Helena, an old friend from school and once both his and Milan's platonic love. But the young woman is married now and pushes a pram with her baby in it. Helena invites Slávek to stop by in the afternoon for homemade cake. Slávek has a beer in the restaurant and shows off to the young waitress with a plaster cat that he has made. The young woman likes it and is keen on buying it for a hundred crowns. Slávek refuses and, later on, makes plans with Milan about large-scale production of plaster cats, which would get him the money he is always short of. They decide to throw a party but do not manage to get any girls to come. They stop by at Helena's home and invite her to come in the evening. Her husband has a night shift so the young woman agrees. The two men have obviously expected more from the party than what finally happens. They recall the school years, and their plans to go to Canada together. Helena receives a gift from Slávek - a plaster cat - and goes home.

================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1967)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1967)
Formát obrazu
4 : 3 (1967)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1967
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 65 krát
vygenerovano za: 0.0667 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)