Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Automat na přání
rok natočení:1967
film: Automat na přání / Automat na přání (1967)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Barevný
délka filmu
83 min.
přidal
geron
film přidaný
20.02.2012, 15:07:25

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Family
Rodinný
info zde :
Sci-fi
info zde :
Dobrodružný
info zde :

Obsah filmu:

Vašek a Honza, žáci základní školy z malé vesnice, se suverénně pohybují v expozicích brněnského veletrhu. Posbírají spoustu prospektů, vše si důkladně prohlédnou a neustále se cpou různými pochoutkami, což Vašek odnese nevolností. Druhý den je všechno v pořádku a oba kluci, kteří rozhodně nepatří k premiantům, ale oplývají bujnou fantazií, vyprávějí spolužákům skutečné i smyšlené zážitky. V jejich vysněném světě existuje automatický stroj, který splní každému jedno přání. Kluci si přejí letět jako první lidé na Měsíc. Raketa, do které vstoupili, jim slíbí, že pokud se vrátí za tři dny minus tři hodiny plus tři minuty minus tři vteřiny, do vesmíru je odnese. Vašek s Honzou se už vidí, jak jsou oslavováni jako hrdinové. Pak jsou na rybách a zažijí fantastické dobrodružství, při kterém jsou chyceni a posazeni do vězení na Špilberku. Podaří se jim uprchnout, ale k raketě dorazí pozdě. Ta odletěla a nechala jim jen omluvný dopis a písničku o zemi fantazie, kterou pro ně složil zvukový automat Sonor.

================================================================

Vašek and Honza, two pupils of an elementary school in a small village, artfully move through the expositions of the Brno fair. They collect many leaflets, thoroughly inspect everything and constantly gorge themselves with various delicacies, which gives Vašek a bad stomach. The next day, however, everything is all right. These two boys, whose overactive imaginations keep them far from the top of the class, tell their classmates about their adventures, both real and made-up. In their dreamt-up world, there is an automatic machine which can fulfil one wish to everybody. The boys would like to be the first people to fly to the Moon. The rocket which they had boarded promised them that if they returned in three days minus three hours plus three minutes minus three seconds, it would take them to outer space. Vašek and Honza already see themselves being celebrated as heroes. Then they go fishing and experience a fantastic adventure - but they are caught and imprisoned at the Špilberg castle. They manage to escape but reach the rocket too late. The rocket has flown away, leaving behind a letter of apology and a song about a land of fantasy which was composed for the boys by the sonic automatic machine Sonor.
================================================================


obsazení:
Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
děda hlídající raketu



Film je v jazycích..
Čeština (1967)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1967)
Formát obrazu
CDS 35mm (1967)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1967
Distributor
Československo
Kino

1967
Produkční společnost
Československo
Kino

1967
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 639 krát
vygenerovano za: 0.3848 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)