Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Jedenácté přikázání
rok natočení:1925
film: Jedenácté přikázání / Jedenácté přikázání (1925)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
03.08.2014, 22:56:31

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Do poklidného života manželů Voborských vpadnou tři Voborského přátelé z mládí. Všichni si kdysi přísahali, že se nikdy neožení. Voborský jediný úmluvu porušil, nechce se však k tomu přiznat. Žádá proto svou ženu Emu, aby odjela na dobu návštěvy přátel k rodičům. Žena s tím souhlasí, i když připomíná muži jedenácté přikázání: Nezapřeš nikdy ženy své!
Situace se však komplikuje nečekaným příjezdem ženiných rodičů a mladší Eminy sestry Julinky. Voborský proto představuje svou ženu jako nemanželskou dceru, jejíž matkou má být někdejší bytná studentů. S tou měl však milostný poměr jiný student, dnes soudce, který se proto domnívá, že Ema je jeho dítě a chce ji zaopatřit. Další z přátel, nesmělý profesor, se zamiluje do Julinky. Po dalších humorných zápletkách a za přispění Julinky se nakonec Voborský přiznává, že se oženil, a pánové svůj spolek ruší.
================================================================

Three friends disrupt the tranquil life of Voborský and his wife. At one time, all three of them had sworn that they would never get married. Voborský is the only one to have broken the oath but he does not want them to find out. Therefore he asks his wife Ema to go and stay with her parents during the visit of his friends. She agrees even though she reminds her husband of the eleventh commandment:
Thou shalt not deny your wife! The situation is complicated by the unexpected arrival of his wife's parents and Ema's younger sister Julinka. Voborský therefore introduces his wife as his illegitimate daughter whose mother was supposed to have been his landlady when he was a student. But another student, now a judge, has had a love affair with her, and he now thinks that Ema is his child and wishes to care Another of the friends, a timid professor, falls in love with Julinka. After several humorous incidents, with Julinka's help, Voborský finally confesses that he is married and the friends break off their pact.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
major v.v. Jičínský
velitel ostrostřelců Bartoloměj Pecka

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Emin
Jičínského sluha Vojtěch
trubač ostrostřelců



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1925
Distributor
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 510 krát
vygenerovano za: 0.087 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)