Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Z českých mlýnů
rok natočení:1925
film: Z českých mlýnů / Z českých mlýnů (1925)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
11.11.2014, 13:02:15

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

V krásné krajině uprostřed řek a lesů se skrývají české mlýny. Každoročně od mlýna k mlýnu putuje krajánek - taškář Šebastián Šafránek, který je všude radostně vítán. Stává se svědkem i strůjcem spojení srdcí tří párů milenců: Aničky, dcery mlynáře Karáska, a chudého, leč milujícího mládka Tondy Kolenatého, dále pak Karáskova syna Karla a dcery zámeckého pána Zásmuckého Julinky, která má být proti své vůli zasnoubena s postarším baronem Zlámaným, a nakonec sluhy Josefa a komorné Růženy. Baron Zlámaný, odhalený jako falšovatel směnek, se nakonec dostane do náruče Julinčiny tety, staropanenské a sňatkuchtivé Filomény. Za zpěvu místního pěveckého kvarteta se všichni objímají, jen krajánek Šafránek odchází sám, ale spokojeně na další štaci, k dalšímu mlýnu.
================================================================

Czech mills are hidden in the midst of the Czech countryside among rivers and woods. Each year a journeyman wanders from mill to mill - the rascal Šebastián Šafránek - who is welcome wherever he goes. He is the witness and engineer of three love matches: Anička, the daughter of miller Karásek, and the poor but loving young Tonda Kolenatý; then Karásek's son Karel and the daughter of the lord of the castle Zasmucký, Julinka, who is to be betrothed against her will to the older baron Zlámaný; and finally the servant Josef and the chambermaid Růžena. Baron Zlámaný, exposed as a money forger, finally finds comfort in the arms of Julinka's aunt, the old maid Filoména who is set on marrying. Everyone embraces each other to the music of the local four-member choir; only Šafránek leaves on his own, but contented, to another stage, another mill.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Režie
Kameraman

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
mlynářova dcera Anička
Šebestián Šafránek

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
farář
zásmucký statkář



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1925
Distributor
Československo
Kino

1925
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 408 krát
vygenerovano za: 0.1972 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)