Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Vyznavači slunce
rok natočení:1925
film: Vyznavači slunce / Vyznavači slunce (1925)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
10.11.2014, 23:27:38

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Romantický
info zde :
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Radim Sylvan se vrací do rodné vsi, ale je velmi nevlídně přijat. Musí jako tulák posluhovat celé vesnici a snášet ústrky a pohrdání svých spoluobčanů. Když je obviněn ze žhářství, uchýlí se i se svou družkou Martou do lesa. Baronka Tamonová, jíž les patří, ho ochrání a pozve k sobě na zámek. Té noci se Martě narodí syn a Radim s baronkou zplodí dceru. Po roce, kdy už je dcera Jacinta na světě, chce baronka tuto zprávu oznámit Radimovi. Dříve než tak učiní, tragicky zemře. Její smrt se obrátí proti Radimovi, kterého zastřelí hrabě Růžodolský, poručník Jacinty. Marta odejde i se synem Viktorem a usadí se u statkáře Vlacha. Po dvaceti letech dospělý Viktor slouží jako myslivec u hraběte Růžodolského. Matka Viktorovi těsně před svou smrti vypráví osud jeho otce a když také Jacinta najde dopis od matky o svém původu, padnou si oba sourozenci do náručí. Rozlobený hrabě chce Viktora zastřelit, ale při potyčce přijde o život sám. Jacinta se stane nevěstou skladatele Dárského a Viktor odchází.
================================================================

Radim Sylvan is returning to his native village but he is not given a warm welcome. He has to act as servant to the whole village as if he were a tramp. He also has to endure the slightings and scorn of his fellow-citizens. When he is accused of arson, he hides in the wood with his close companion Marta. Baroness Tamonova, to whom the wood belongs, protects him and invites him to her castle. That night Marta bears a son and Radim and the baroness conceive a daughter. A year later, when their daughter Jacinta has been born, the baroness wants to inform Radim of this news. Before she manages to do this, she dies in tragic circumstances. The events of her death turn against Radim who is shot by count Ruzodolsky, Jacinta's guardian. Marta goes away with her son Viktor and settles down on the farm of landowner Vlach. Twenty years later Viktor, now grown up, works as a gamekeeper for count Růžodolský. Just before she dies, Marta tells him about the fate of his father and when Jacinta also finds a letter from her mother about her origins, brother and sister fall into each other's arms. The enraged count tries to shoot Viktor but, during a fight, he, himself, is killed. Jacinta becomes the bride of the composer Darský and Viktor leaves his home village.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Kameraman
Scénarista
Autor
Architekt

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
hajný Fabián
hrabě Růžodolský
Růžodolského žena
policajt Vomáčka

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
konšel#2
konšel



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1926
Distributor
Československo
Kino

1925
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 390 krát
vygenerovano za: 0.191 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)