Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Okovy
rok natočení:1925
film: Okovy / Okovy (1925)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
10.11.2014, 11:49:36

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Bohatý rod Vítězů z blahotického panství se v polovině 19. století rozdělil na dvě větve. Mladší ze dvou bratrů Jan se přiženil na skalský grunt a přestoupil vlivem své ženy na katolickou víru. Starší Amos setrval podle rodinné tradice v evangelické víře a na Jana pro jeho odpadlictví zanevřel. Janova karbanická vášeň připravila jeho rodinu o všechen majetek. Janův syn Štěpán se ze Skalska odstěhoval do Prahy, kde se svou ženou žil v nuzných poměrech, dokud jeho syn Vladimír nedostudoval a nezačal rodiče podporovat. Vladimír se seznámil s dcerou zedníka, Miladou Rovenskou.
Po vypuknutí 1. světové války byl Vladimír od vojenské služby osvobozen. Miladin otec byl však odveden a Milada musela zanechat studií. Našla si slušně placené zaměstnání, ale když ji ředitel začal obtěžovat, z místa odešla. V tíživé situaci se s ní Vladimír oženil. Zapletl se však nešastně do finanční aféry s válečnými dodávkami. Nakonec musel narukovat na frontu, stejně jako poslední syn blahotické větve rodu Vítězů, který hrdinně padl. Po velké bitvě byl i Vladimír prohlášen za nezvěstného. Po skončení války se však Vladimír šastně vrátil jako legionář domů. Stal se dědicem majetku celého rodu a v jeho osobě se opět spojily obě větve Vítězů.
================================================================

The rich family Vítěz of the Blahonice etate divides into two branches in the middle of the 19th century. The younger of the two sons Jan marries into a family which owns a farm in Skalsko and, under the influence of his wife, adopts the Catholic faith. The older brother Amos keeps up the family tradition in the Evangelical faith and begins to hate Jan for his apostasy. Jan's gambling passion causes the loss of the family's entire property. Jan's son Štěpán moves from Skalsko to Prague where he lives with his wife in penury until his son Vladimír completes his education and is able to support his family. Vladimír makes the acquaintance of the daughter of a mason, Milada Rovenská.
After the outbreak of the First World War Vladimír is freed from military service. Milada's father however is conscripted and Milada is forced to abandon her studies. She finds a position which is well-paid but when the boss starts to harras her, she leaves. Under difficult financial cirumstances Vladimír marries her. He however becomes entanglend in unpropitious financial dealings involving war supplies. He finally has to join the army, just like the last son of the Blahotice line of the family Vítěz who fell like a hero in the War. After a great battle Vladimír is declared missing.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista
Kameraman

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
lichvář
Role neurčená #2
Jan Vítěz
ing. Vladimír Vítěz

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Role neurčená #1
zedník Rovenský



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1925
Distributor
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 357 krát
vygenerovano za: 0.2129 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)