Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Čtrnáctý u stolu
rok natočení:1943
film: Čtrnáctý u stolu / Čtrnáctý u stolu (1943)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
85 min.
přidal
admin
film přidaný
07.04.2015, 19:50:09

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :
Crime
Kriminální
info zde :

Obsah filmu:

U starosty Bartoše se sejde třináct hostů. Přítomní jsou nešastným počtem zneklidněni, a tak uvítají, když se objeví další host, navíc čtrnáctý také podle jména. Vše by bylo v pořádku, ale mladý Pavel Čtrnáctý se zahledí do starostovy dcery Emy a neodolá jejímu půvabu a políbí ji. Dívka se rázem stane předmětem klepů. Zvědavá paní Linhartová by si ráda celou záležitost objasnila a pozve k sobě společnost, se kterou chce všechno probrat. Náhodou je hostů opět třináct. Počet nakonec doplní nový knihovník Linhartových. K překvapení všech je to znovu Čtrnáctý. Téhož večera, poté co si prohlédl vzácné tisky, Pavel zmizí. Pod jménem Hubert Malina se stane vzápětí dokonalým komorníkem průmyslníka Berseckého. Když usvědčí Quida Alexyho, snoubence Berseckého dcery, z loupeže, podá Pavel vysvětlení i k ostatním událostem. Ve skutečnosti je slavným spisovatelem detektivek a hledal z pověření klubu detektivních spisovatelů jednu podivnou závě. Podařilo se mu splnit úkol a nakonec i získat Emino srdce.
================================================================

Thirteen guests gather at Mayor Bartoš's. They are troubled by the unlucky number and are glad when another guest appears, whose name coincidentally is also Čtrnáctý (Fourteenth). Everything would have been fine, but young Pavel Čtrnáctý caught sight of the mayor's daughter Ema and could not stop himself from kissing her. The girl immediately becomes the centre of gossip. The inquisitive Mrs Linhartová would like to get the bottom of the whole affair, so she invites round everybody who might have some information for her, but unfortunately the number of guests comes to thirteen again. The fourteenth guest is finally found in the Linharts' new librarian. To everyone's surprise, the librarian is Čtrnáctý. That evening, after looking through some rare editions, Pavel disappears. Under the name of Hubert Malina he immediately becomes the perfect valet of an industrialist called Bersecký. After the fiancé of Bersecký's daughter Count Alexy, is accused of theft, Pavel gives an explanation to this and the other strange goings-on. He in fact is a famous detective story writer and was looking for one peculiar last will on behalf of the Club of Detective Story Writers. He managed to fulfil this task as well as win Ema's heart.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Asistent Režiséra

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
člen klubu detektivních spisovatelů „Stopa“
dr. Viktorin
velkostatkář a starosta Jan Bartoš

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Betty
Berseckého žena



Film je v jazycích..
Čeština (1943)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1943)
Formát obrazu
CDS 35mm (1943)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1943
Distributor
Československo
Kino

1943
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 365 krát
vygenerovano za: 0.0589 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)