Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Experiment
rok natočení:1943
film: Experiment / Experiment (1943)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
104 min.
přidal
admin
film přidaný
08.05.2015, 14:05:12

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Psychologický
info zde :
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

V horské chatě se náhodou setkají dva muži, lékař Slaba a malíř Chodovský. Oba se před lety stali svědky sebevraždy mladé dívky. Až nyní si ujasní, jak vlastně k tragédii došlo. V dívce na noční ulici poznal Slaba Julku, dceru svého přítele. Osiřelou dívku právě toho večera vyhnala teta "za výdělkem". Doktor se Julky ujme, ale spíše ve snaze zjistit, zda tělesná zkaženost působí na duši, a naopak. Slaba nejedná s dívkou příliš laskavě, nebo potlačuje svou vzrůstající náklonnost k ní. Julka ho miluje a snaží se mu dokázat, že je nevinná. Lékař ji chce podrobit zkoušce a ve svém sanatoriu zaměstná synovce Jindřicha, bezohledného svůdce žen. Julka Jindřicha nesnáší a s nadšením mu proto nese do bytu dopis s výpovědí ze zaměstnání. Jindřich se jí násilím zmocní a dívka se proto otráví. Julčin dopis na rozloučenou uschoval tehdy Chodovský. Tak se Slaba až nyní dozvídá, co vlastně svým experimentem způsobil.
================================================================

In a mountain lodge two men meet by chance, Doctor Slaba and the artist Chodovský. Both men had been witnesses to the suicide of a young girl many years ago. And now they try to understand how the tragedy actually came about. On a street at night Slaba recognized the girl as Julka, the daughter of his friend. The orphaned girl had just been thrown out by her aunt that evening 'to bring in some income'. The doctor takes in Julka, but he is more interested in attempting to determine whether physical corruption has an effect on the soul, and vice versa. Slaba does not act overly kindly with the girl just because he tries to suppress his growing affection for her. Julka loves him and tries to prove to him that she is not guilty. The doctor would like to subject her to a test and in his sanatorium he employs his nephew Jindřich, an unscrupulous seducer of women. Julka loathes Jindřich and therefore she enthusiastically brings to him in his apartment a dismissal notice from work. Jindřich has his way with her by force and thus the girl poisons herself. Julka's suicide letter was saved at the time by Chodovský. So now Slaba has learned what actual effect his experiment had.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Architekt

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
policejní komisař
učitelka zpěvu
tajný v sanatoriu



Film je v jazycích..
Čeština (1943)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1943)
Formát obrazu
CDS 35mm (1943)

Název
Režie
Přečteno: 327 krát
vygenerovano za: 0.0862 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)