Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Tanečnice
rok natočení:1943
film: Tanečnice / Tanečnice (1943)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
94 min.
přidal
admin
film přidaný
21.07.2016, 20:53:37

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Romantický
info zde :

Obsah filmu:

Mladá a krásná Clo odchází přes odpor své důstojné pražské rodiny k divadlu. Záhy získá místo sólové tanečnice v Drážïanech. Je velmi šastná i v soukromém životě, nebo miluje baletního mistra Sašu a ten její lásku opětuje. Po velkém úspěchu dostává Clo nabídku do Bruselu. Saša nesnese myšlenku na rozchod a zastřelí se. Po jeho smrti zjistí Clo, že je těhotná. Bezradná napíše o pomoc sestře Marii, nadané pianistce. A Marie jí skutečně pomůže. Odjede za Clo a po čase se vrátí do Prahy s její dceruškou, kterou vydává za vlastní dítě. Jako svobodná matka ztratí v rodině úctu, lásku milovaného muže a zřekne se i kariéry. Clo zatím pokračuje úspěšně v umělecké dráze. Žije bouřlivým životem, v němž nechybí láska, obdiv mužů a sláva. Teprve, když se hlásí příznaky stáří, chce svou dceru zpět. Ale tehdy poprvé se mírná Marie vzbouří. Clo musí ustoupit a dcerka zůstává Marii. Nešastná Clo se vrací k dřívějšímu životu.

================================================================

The young and beautiful Clo begins a career on the stage in spite of the opposition of her respectable Prague parents. She soon finds an opening as a solo ballerina in Dresden. She is happy in her private life too because she is in love with the ballet corps leader Sasha, who returns her feelings. Following a big success she gets an offer from Brussels. Sasha cannot bear the thought of separation and shoots himself. With Sasha dead, Clo finds out she is pregnant. At her wits' end, she writes to her sister Marie, a talented pianist, for help. Marie helps Clo selflessly by bringing her baby girl back to Prague and bringing it up as her own. As an unmarried mother Marie loses her family's respect, loses the affection of the man she loves and gives up her own career. Clo meanwhile continues successfully in her career. She lives a high life not lacking in love, fame and the admiration of men. It is only when she starts feeling her age that she longs again for her child. But then for the first time the quiet Marie rebels. Clo has to leave the child with Marie. Unhappily, Clo returns to her former life.
================================================================


obsazení:
Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
ředitel drážïanské opery Walter
baron Maras
baron Schwarz

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
návštěvník vídeňské opery
matka Marie a Clo



Film je v jazycích..
Čeština (1943)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1943)
Formát obrazu
CDS 35mm (1943)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1943
Distributor
Československo
Kino

1943
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 219 krát
vygenerovano za: 0.1454 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)