Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Mlhy na Blatech
rok natočení:1943
film: Mlhy na Blatech / Mlhy na Blatech (1943)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
94 min.
přidal
admin
film přidaný
08.07.2015, 21:45:00

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Na statku sedláka Potužáka pracuje jako pasák koní sirotek Vojta, pracovitý, ale nezkrotný mládenec. S oblibou pytlačí v panských rybnících a lesích a úlovky prodává překupníkům. Potužákova šestnáctiletá Apolenka ho má ráda a on ji rovněž miluje neuvědomělou láskou. Její bázlivý bratr Václav Vojtu obdivuje, ale ten jím pohrdá. Apolenku přepadne v lese opilec Martinák. Vojta ho omráčí holí a uteče s Apolenkou. Naneštěstí se muž probírá právě, když jde okolo Václav, a udá ho pro přepadení. Václav je zatčen. Apolenka chce na Vojtovi, aby se přiznali, ale i bez toho je Václav brzy propuštěn. Vojta má výčitky a začne se chovat k Václavovi mnohem laskavěji. Znechutí se mu i zabíjení zvěře. Když vysvobodí z drátěného oka chycenou srnu, pobodá ho pytlák Karhoun nožem. Těžce raněného Vojtu zachrání léčitelské schopnosti babičky Potužákových. Mladíka čeká vojna a Potužák mu slíbí, že když bude mít v budoucnosti dobré místo, dá mu Apolenku za ženu.

================================================================

The orphan Vojta works as a horseherd for farmer Potužák. The wild young man is hard-working but unruly. He is fond of poaching animals on the lords' estates, in the forests and lakes which he sells to middlemen. Potužák's sixteen-year-old daughter Apolenka is in love with him, as he is with her, although he is unconscious of the fact. Her timid brother Václav admires Vojta while Vojta despises him. Apolenka is attacked in the forest by the drunk Martinák. Vojta stuns him with a rod and runs off with Apolenka. Unfortunately the man comes to just as Václav is walking past him and the latter is blamed for the attack. Václav is arrested. Apolenka wants Vojta to tell what really happened; although he says nothing, Václav is still released shortly afterwards. Vojta begins to feel pangs of guilt and starts behaving more kindly to Václav. He now even finds killing animals distasteful. When he lets a deer free from its trap, the poacher Karhoun stabs him with a knife. Vojta, seriously wounded, is saved by granny Potužák and her great healing potions. The young man now has to serve in the army but Potužák promises him that, if he acquires a good position in the future, he will be able to have Apolenka as his wife.
================================================================


obsazení:
Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
překupník
košíkář Pavlíček
pacholek u Potužáků Tomeš
porybný



Film je v jazycích..
Čeština (1943)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1943)
Formát obrazu
CDS 35mm (1943)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1944
Distributor
Československo
Kino

1943
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 271 krát
vygenerovano za: 0.1161 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)