Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Počestné paní pardubické
rok natočení:1944
film: Počestné paní pardubické / Počestné paní pardubické (1944)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
96 min.
přidal
admin
film přidaný
21.09.2015, 16:38:07

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :
Historický
info zde :

Obsah filmu:

Laskavý a útlocitný pardubický kat Jiří by se rád zbavil svého "sníženého" řemesla. Prakticky je nevykonává, je dobře živ ze svého léčitelství a ranhojičství. Jeho žádost o uvolnění je však bez čtení konšely zamítnuta. Jejich malicherné ženy závidí katově ženě její krásu a pěkné oblečení. V katovně se náhodně setkají písař Prokop a schovanka staré paní hraběnky Aninka a vyznají si lásku. Hraběnka však nutí Aninku ke sňatku s purkmistrem. K hraběnce se nastěhovala baronesa Helena. V téže době přijel do města hrabě Bořita, který za úplatky slibuje bohatým obyvatelům udělení erbovního m칝anství. Záletná paní Zvůnková svádí Prokopa a z pomsty za odmítnutí ho nařkne z pokusu o znásilnění. Aninka ze zoufalství souhlasí se sňatkem s purkmistrem. Ten je přepaden a okraden o klíč od obecní pokladny. Jako pachatel je zatčen Prokop. Kat Jiří už delší dobu podezírá Bořitu z nekalých skutků. Zjistí a dokáže, že jde o podvodníka, který má na svědomí vykradenou obecní pokladnu a že baronesa Helena je jeho spojenkyní. Oba jsou uvrženi do vězení. Osvobozený Prokop se může oženit s Aninkou. Za své zásluhy o město je nyní už bývalý kat Jiří se svou ženou Rozinou přijat mezi řádné m칝any.
================================================================

The kind and sensitive Pardubice executioner Jiří is trying to get out of his undignified trade. He rarely carries out his duties any more and makes a living with his natural medicines and healing. His request, however, is callously rejected by the aldermen. Their petty-minded wives are jealous of the executioner's wife for her beauty and pretty clothes. The scribe Prokop and the ward of an old countess Aninka meet by chance in the hangman's house. They fall in love with each other at first sight. The countess, however, is forcing Aninka into a marriage with the burgomaster. The baroness Helena has recently come to live with the countess. Count Bořita also arrives in the town who, in return for payments, promises to give rich inhabitants the status of burgher with their own coat-of-arms. The flirtatious Mrs Zvůnková responds to Prokop's rejection by publicly accusing him of rape. In her despair, Aninka consents to a marriage with the burgomaster. The latter is then attacked and robbed of the key to the town's treasury. Prokop is arrested as the perpetrator of the crime. Hangman Jiří, however, has long suspected Bořita. It is discovered that Bořita is a criminal and that baroness Helena is his ally. Both are arrested.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
CHoreograf
Architekt

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
katův pacholek Adam

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
konšelova žena#1
katův pacholek
schovanka hraběnky Aninka Dražická
biřic#1



Film je v jazycích..
Čeština (1944)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1944)
Formát obrazu
CDS 35mm (1944)

Název
Režie
Přečteno: 273 krát
vygenerovano za: 0.0813 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)