Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Sobota
rok natočení:1944
film: Sobota / Sobota (1944)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
88 min.
přidal
admin
film přidaný
16.07.2016, 09:31:43

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Romantický
info zde :
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Helena Málková se doma nudí, protože její muž Petr jezdí často na služební cesty. Domluví se proto se svým bratrem Jiřím, že mu bude vypomáhat v květinářství. Zde se seznámí s Richardem Herbertem a protože se jí zdá, že tento světák splňuje všechny její sny o zajímavém životě, snadno podlehne jeho dvoření a odstěhuje se do jeho garsonky. Jiří je zároveň Petrovým velkým přítelem a proto ho celá situace mrzí. Pozve Helenu na večeři do luxusního podniku. Je tam však také Richard v doprovodu své manželky. Nešastná Helena, které Richard namluvil, že je svobodný, uteče do garsonky. Tam ji navštíví bývalá Herbertova milenka Karla a vezme Heleně poslední zbytek iluzí o Richardovi. Karla si odvede Helenu k sobě a potom se sejde s Richardovou ženu Luisou. Ta jí přizná, že v zájmu udržení svého manželství Richardovy zálety tolerovala. Obě ženy se domluví a připraví na Richarda lest. V garsonce místo Heleny čeká na Richarda jeho žena Luisa. Manželé se dohodnou na společné dovolené. Jiřímu se podařilo navázat vztah s rozumnou a samostatnou Karlou, která se mu už dávno líbila. Petr vyhledá Helenu a ta se ráda vrací ke svému laskavému a spolehlivému manželovi.

================================================================

Helena Málková is bored at home because her husband Petr is often away on business trips. She therefore arranges with her brother Jiří that she will help out in his flower shop. There she meets Richard Herbert, a man of the world who she thinks will make her dreams of an exciting life come true. Therefore she easily falls for his courtship and moves into his apartment. Jiří is Petr's friend and therefore is much dismayed by the whole affair. He invites Helena out for dinner in a luxurious establishment, where she sees Richard in the company of his wife. Helena, who had been told by Richard he was unmarried, is miserable and goes back to his apartment. One of Richard's former lovers, Karla, turns up at the apartment and takes Helena back to her place. Karla then meets Richard's wife Luisa, who admits to tolerating her husband's affairs in order to keep the marriage together. The two women reach an agreement. Richard finds Luisa waiting in the apartment; she proposes they go on holiday together. Karla has started a relationship with Jiří. Petr goes to see Helena and she is happy to return to her faithful and loving husband.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
ředitel hotelu

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Richardova matka



Film je v jazycích..
Čeština (1944)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1944)
Formát obrazu
CDS 35mm (1944)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1945
Distributor
Československo
Kino

1944
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 240 krát
vygenerovano za: 0.1961 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)