Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) U pěti veverek
rok natočení:1944
film: U pěti veverek / U pěti veverek (1944)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
80 min.
přidal
admin
film přidaný
28.07.2016, 18:29:19

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Majitele domu U pěti veverek Josefa Houbičku bezohledně utlačuje jeho manželka Filoména. Houbička je laskavý člověk a raději půjčuje dvěma nemajetným malířům tajně na činži a uplácí uražené služebné, jen aby byl doma klid. Rád by v domě obnovil starou mydlárnu, ale žena chce postavit výnosnější garáže. Nebývalou energii dodá Houbičkovi nález staré kroniky po původním majiteli, v níž starý mydlář doufá v pokračování živnosti. Po hádce s Filoménou odejde Houbička z domova. Spřátelí se s hospodským Pulcem. Svými penězi přispěje k přebudování jeho podniku na úspěšnou vinárnu, kterou vyzdobí jeho přátelé malíři. Filoména se zatím nechá podvodníkem Kozlem svést k pochybné investici. Oba mladí malíři, kterým dal Houbička plnou moc, zabrání zboření mydlárny. Kozel mizí a s ním i Filoméniny peníze. Filoména na různé smlouvy falšovala Houbičkův podpis a tak je ráda, když ji manžel vezme na milost. Pilně pak pracuje v kanceláři manželovy obnovené mydlárny.

================================================================

The owner of the House of the Five Squirrels, Josef Houbička, is henpecked by his wife Filoména. Houbička is a kind man who secretly lends two down-at-heel painters money for rent and bribes the injured maids so that there is peace in the household. He would like to convert the house into a soap factory, as it was before, but his wife wants a garage which will be more lucrative. Houbička gets uncustomary energy for his plan when he finds an old chronicle written by the house's former owner, a soap boiler who hoped the trade would continue to be practised there. After a row with Filoména, Houbička moves out. He becomes friends with the innkeeper Pulc. He invests his money into transforming the inn into a successful wine bar which his painter friends decorate. Filoména in the meantime is duped into making dubious investments by the swindler Kozel. The two young painters, who have a power of attorney from Houbička, stop the old soap house being demolished. Kozel disappears with Filoména's money. She faked Houbička's signatures on several contracts and so she is relieved when her husband forgives her. She works hard in the office of her husband's new soap factory.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Asistent Režiséra
Kameraman

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
domácí Filoména Houbičková
majitelka hodinářství Bety Mráčkov


Film je v jazycích..
Čeština (1944)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1944)
Formát obrazu
CDS 35mm (1944)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1944
Distributor
Československo
Kino

1944
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 242 krát
vygenerovano za: 0.187 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)