Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Valentin Dobrotivý
rok natočení:1942
film: Valentin Dobrotivý / Valentin Dobrotivý (1942)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
100 min.
přidal
geron
film přidaný
27.03.2012, 16:03:20

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Úředník pojišovny Valentin Plavec je velice pracovitý, ale ke své škodě velmi naivní muž. Za terč svých recesí si ho vybrali kolegové Bejšovec a Voborník. Poslední žert však přehnali. Na tažební listině dopsali k číslu losu 8456 jedničku a přesvědčili tak Plavce, který měl los č. 18456, že právě on vyhrál milion. Protože má výhru dostat až za tři dny, vyzvedne Plavec dvacet tisíc, které si pracně našetřili se snoubenkou Helenkou, a začne na zálohy nakupovat. Do vily najme personál a do garáže objedná auto. Jako čerstvý milionář je v úřadě povýšen a lakomý strýc pro něho uspořádá banket. Když mu kolegové prozradí, že nevyhrál, všichni novopečení přátelé ho opustí. Jen Helena zůstává věrná a pomůže mu zrušit všechny překotné nákupy. Druhý den vyjde v novinách zpráva, že v tažební listině byla chyba a že vyhrál los č. 18456. Valentin to zjistí a oplatí kolegům recesi. Před jejich očima roztrhá jiný los a vyhodí jej oknem. Bejšovec a Voborník odjíždějí na nákladním autě, kam dopadli, když skočili za vyhozeným losem.

================================================================

Insurance company clerk Valentin Plavec is a hard-working man but too naive for his own good. His colleagues Bejšovec and Voborník play practical jokes on him, but their last joke goes too far. They change the winning lottery number from 8456 to 18456 - the number Valentin has - and tell Valentin he has won a million. Because he can collect his winnings in three days, he takes out the twenty thousand crowns he and his fiancée have saved up and starts to spend lavishly, even on credit. He hires staff for his villa and orders a car. At work the new millionaire is promoted and a miserly uncle organises a banquet for him. When his colleagues tell him he has not won, all his new-found friends leave him. Only Helena stays with him and helps him cancel his rash purchases. The next day the newspapers report that the wrong winning number was published and that the real winner is in fact 18456. Valentin first checks this and then pays his joking colleagues back with a vengeance. He tears up an other lottery ticket before their eyes and throws the pieces out of the window. Bejšovec and Voborník are seen disappearing on the top of a lorry, having landed there when they jumped out after the pieces of the lottery ticket.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista
Architekt

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
zahradník Příhoda
Králíček
ředitel pojišťovny Arnošt Kahoun
ředitel ´´Sakury´´

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
úředník Eman Voborník
správcová
Kahounova manželka
matka Heleny



Film je v jazycích..
Čeština (1942)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1942)
Formát obrazu
CDS 35mm (1942)

Název
Režie
Přečteno: 886 krát
vygenerovano za: 0.2383 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)