Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Barbora Hlavsová
rok natočení:1942
film: Barbora Hlavsová / Barbora Hlavsová (1942)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
89 min.
přidal
admin
film přidaný
29.03.2015, 09:59:43

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :
Romantický
info zde :

Obsah filmu:

Všeobecně vážený ředitel maloměstské záložny Hlavsa se kvůli své rozmařilé a zhýčkané ženě dopustí zpronevěry, a když se situace nedá zachránit, zastřelí se. Jeho matka, prostá vesnická žena, se ujme ovdovělé snachy i dospívajícího vnuka s podmínkou, že jí oba pomohou všechnu škodu nahradit. Pro městskou dámu je tvrdá vesnická práce utrpením. Stejně tak pro mladého Boříka, nadaného pianistu, který se těžko vzdává snů o umělecké dráze. Oba nakonec starou ženu opustí. Barbora však vytrvá, těžkou prací a tvrdým odříkáním se jí podaří splatit synův dluh. Vědomí, že zachránila čest rodiny a kajícný návrat vnuka jsou jí největší odměnou.
================================================================

Hlavsa, the generally respected director of a small town savings bank, commits embezzlement on account of his profligate and pampered wife. When the situation is beyond rectifying he shoots himself. His mother, a simple village woman, takes on her widowed daughter-in-law and adolescent grandson with the stipulation that both of them help her reimburse the loss. For the town lady the arduous village work is distressful. The same goes for young Bořík, a talented pianist, who has given up with difficulty on his dreams of pursuing an artistic career. Both eventually leave the old woman. Yet Barbora perseveres. Through hard work and an austere self-denial she succeeds in repaying her son's debt. The awareness that she has saved her family's honour and the penitent return of her grandson are for her the highest rewards.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Kameraman
Kameraman
Architekt

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
tkadlec Benák

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
člen představenstva záložny#1



Film je v jazycích..
Čeština (1942)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1942)
Formát obrazu
1.37 : 1 (1942)
CDS 35mm (1942)

Název
Režie
Přečteno: 376 krát
vygenerovano za: 0.1598 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)