Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Muži nestárnou
rok natočení:1942
film: Muži nestárnou / Muži nestárnou (1942)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
97 min.
přidal
admin
film přidaný
11.07.2015, 17:40:48

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :
Romantický
info zde :

Obsah filmu:

Rok 1911. V rodině postaršího továrníka Horníka vyučuje student Stáňa Járský devítiletou dceru Jiřinku hře na klavír. Mladík však miluje mladou a krásnou paní Horníkovou a rodiče ho raději posílají na studia do Vídně. V předvečer Stáňova odjezdu zůstavá shodou okolností paní Helena doma sama a podlehne vášnivému vyznání zamilovaného studenta. Rok 1920. Exportní odborník ing. Stáňa Járský potká v Praze nyní již dospělou Jiřinku. Mladí lidé se citově sblíží a Járský chce požádat o její ruku. Ovdovělá paní Horníková má však starosti s továrnou, kterou může zachránit jen fúze s podnikem pana Krutiny. Jiřinka se musí provdat za jeho syna. Rok 1939. Prošedivělý a mladistvě elegantní generální ředitel Járský se vrací z ciziny do Čech. Potkává Helenku, dceru Jiřiny a vnučku své první lásky. Mezi oběma vzplane velký cit. Na babiččino doporučení vyhoví tentokrát rodina Járského žádosti o Helenčinu ruku. Mohl by si totiž počkat ještě na další generaci.
================================================================

It is the year 1911. Student Stáňa Jarský is teaching Jiřinka, the nine-year-old daughter of the elderly industrialist Horník, to play the piano. The young man, however, is in love with the youthful, beautiful Mrs Horníková and his parents decide it would be better to send him off to study in Vienna. On the eve of his departure, Helena Horníková finds herself at home alone and she succumbs to his passionate declaration of love. It is now 1920. Export specialist ing. Stáňa Jarský meets the now adult Jiřinka in Prague. The young couple find themselves falling in love and Jarský plans to ask for her hand in marriage. The widowed Mrs Horníková, however, is concerned for the fate of the factory which she can only save by its merger with a plant owned by Mr Krutina. Jiřinka is forced to marry his son. 1939. The greying and youthfully elegant general director Jarský returns to Bohemia from his travels abroad. He meets Helenka, the daughter of Jiřinka and the granddaughter of his first love. The couple fall in love. On the grandmother's recommendation the family now consent to Jarský's request for Helenka's hand in marriage; after all, he could now be ready to experience another generation.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Asistent Režiséra
Scénarista
zpívá

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
továrník Karel Horník
lékař#1
zpěvačka slečna Rosnická

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
matka Heleny a Jana
host u paní baronky#1



Film je v jazycích..
Čeština (1942)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1942)
Formát obrazu
CDS 35mm (1942)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1942
Distributor
Československo
Kino

1942
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 265 krát
vygenerovano za: 0.3065 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)